Kudelstaartse ‘Cupcakequeen’ geniet van bakavontuur

Eindelijk hoefde ze het niet meer geheim te houden. Nadat zaterdagavond de tv-uitzending van Zapp rondom de finale van de CupcakeCup was afgelopen, kon Isa Verzeilberg er vrijuit over praten. En de enorme bokaal hoefde ook niet langer op zolder verstopt te blijven. Prominent prijkt de gouden beker nu op de kast in de Kudelstaartse woonkamer. De dertienjarige Isa mag zich een jaar lang ‘Cupcakequeen’ van Nederland noemen.
 
De CupcakeCup is het jeugdige equivalent van Heel Holland Bakt en werd dagelijks in de kerstvakantie uitgezonden. Omdat de opnames echter al in de herfstvakantie hadden plaats gevonden, moesten de deelnemers strikte geheimhouding beloven voor wat de uitslag betrof. Best moeilijk. Helemaal als je de winnaar bent. “Veel kinderen probeerden wel een reactie uit te lokken,” vertelt Isa, “maar ik heb er niets over verteld.”
 
Bekend van tv
Toen het gezin Verzeilberg na de finale met de enorme beker thuis kwam, hebben ze de trofee wel even goed toegedekt. Stel je voor dat de buren haar met de trofee onder de arm naar binnen hadden zien lopen… Maar na de finale-uitzending van afgelopen zaterdag mag de hele wereld het weten. Ineens is ze toch ‘bekend van tv’ en dat is wennen. “Er stonden zelfs al meisjes voor de deur die me graag wilden zien.”
 
Mark Rutte
Zowel tijdens de vijf afleveringen als in de finale liet Isa zien dat ze geen toevallige winnares is. Onder een behoorlijke tijdsdruk moest ze vele malen een bakprestatie neerzetten. “We wisten niets van tevoren. Pas tijdens de opnames kregen we te horen wat we moesten maken. Dan is het heel snel nadenken en handelen als je maar een uur de tijd krijgt,” aldus Isa die indruk maakte met haar finaletaart voor Mark Rutte die 14 februari jarig is en dan 50 wordt. Een beslag waaraan ze met pinda’s en Chilipeper een Indonesisch tintje had gegeven omdat ze had gehoord dat hij dol is op die Oosterse keuken.
 
Nieuwe bril
Lichte paniek overviel Isa toen ze ontdekte dat haar van marsepein geboetseerde Mark Rutte geen bril op had. “In de laatste vijf seconden heb ik die nog kunnen maken,” vertelt ze, “dat was echt op het nippertje. Die bril zag er eigenlijk niet uit maar ik zou Isa niet zijn als ik daar niet een verhaal omheen zou verzinnen. Iets van: dat het hoog tijd was dat hij een nieuwe bril voor zijn verjaardag zou krijgen. Dat heeft wel geholpen.”
 
Als de premier straks echt jarig is mag ze hem een zelfgebakken taart overhandigen. Ook dat maakt onderdeel uit van het prijzenpakket. Net als een trendy keukenmachine en de trofee. En dat ze haar idool Rudolph van Veen tijdens de opnames heeft ontmoet beschouwd ze als bonusprijs. “Ik kijk zo vaak naar Rudolph’s Bakery…”
 
Drie keer per week
Bakken lijkt Isa in het bloed te zitten: “Vanaf mijn achtste ben ik al van alles aan het bakken. Cupcakes vind ik het leukste, want daar kan je zo leuk mee variëren. Maar ik maak ook taarten. Vooral op verjaardagen. Ik denk dat ik wel drie keer per week aan het bakken ben.” Het is de familie niet aan te zien. Zowel Isa zelf, haar zusje als haar ouders zijn beslist geen Michelinmannetjes. “We sporten ook veel,” lacht Isa, “turnen handbal…” Veel van de baksels worden in de buurt uitgedeeld, vertrouwt moeder Wendy ons toe.
 
Droom
Of Isa, die in 2VWO op het Alkwin Kollege zit, later iets met haar baktalent gaat doen? “Het is zeker een droom om iets met bakken te gaan doen. Misschien niet als beroep maar zeker wel als hobby. En ik denk erover om mezelf aan te bieden voor workshops en kinderpartijtjes. Met de actie Serious Request van 3FM had ik ook cupcakes gemaakt en hebben we met onze klas 560 euro verdiend.”
 
Plaatselijke bakkers
De plaatselijke bakkers hebben zich nog niet gemeld om Isa een stageplaats aan te bieden. Maar dat kan haast niet uitblijven. Wat er verder ook gebeurt, de nuchtere Isa geniet van het avontuur en alle aandacht maar blijft met beide benen op de Kudelstaartse grond staan.
 
Klik hier om de finale terug te zien.
 
Foto's: Isa Verzeilberg met de CupcakeCup en achter een kookboek van haar idool Rudolph van Veen. (Foto's Arjen Vos) 

(advertentie) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin