Kinderburgemeester Sophie houdt wel van feestje

(Bevat 2 filmpjes) Wat ze gaat doen als ze straks 'officieel' kinderburgemeester is? Een kinderfeest organiseren! Nog nauwelijks bekomen van de commotie werd Sophie van Raaphorst deze middag in de klas gefeliciteerd door Gert Jan van der Hoeven als wethouder jeugdzaken.
 
Deze betrok ook haar zeskoppige campagneteam bij de huldiging. Volgens de wethouder had ze een bijzonder goede campagne gevoerd wat uitmondde in een grote hoeveelheid stemmen. Bijzonder vond de wethouder het dat de nieuwe kinderburgemeester opnieuw uit Aalsmeer-Oost afkomstig is. Vince Boom, die over twee weken de ketting tijdens de Junior Pramenrace aan Sophie zal overdragen, komt van de naast gelegen Oosteinderschool.
 
Cultuurfonds
De verkiezing op het Molenplein en in de Zijdstraat verliep feestelijk en uitbundig. Er waren tal van festiviteiten georganiseerd. Tegelijkertijd met de start van de Week van de Amateurkunst waarbij het gemeentehuis het epicentrum was. Een stoepkrijtwedstrijd, workshops op het gebied van circus en zang en een deejay draaide muziek. Veel was georgniseerd door het Jeugd Cultuurfonds. Ook de Werkschuit was aanwezig om kinderen te laten kleien.
 
Niet eerlijk
En ondertussen liepen de potentiele kinderburgemeesters door de straat flyers uit te delen en kinderen te vragen op hen te stemmen. Er werden in totaal bijna 250 stemmen uitgebracht. Dat er niet op meerdere plaatsen (bijvoorbeeld Oosteinde en Kudelstaart) ook een stembus stond was volgens de wethouder lastig voor de controle. Elk kind kreeg namelijk een stempel na het stemmen.
“Het zou kunnen dat kinderen het stempel afwassen en op meerdere plekken een stemformulier in gaan vullen. Dat zou niet eerlijk zijn,” aldus de wethouder.
 

Uit haar dak
Terug naar de winnaar. Hoewel het de bedoeling was om de uitslag maandag pas bekend te maken, werd er toch besloten het zaterdagmiddag direct na de telling te doen. Sophie ging behoorlijk uit haar dak toen ze hoorde dat zij het geworden was. “Ik heb uit blijdschap zo hard geschreeuwd, dat ik nu geen stem meer over heb. Zelfs onze hond ging meeblaffen,” vertelt ze in een kort interview. (zie filmpje)
 
Foto's en filmpjes Arjen Vos. (Zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel