Jobke Vonk legt ambt neer

Voormalig eerste burger van Aalsmeer, Jobke Vonk-Vedder maakte gisteren bekend haar ambt als burgemeester in de gemeente Halderberge per direct neer te leggen. Volgens diverse Brabantse media wordt haar vertrek door de fracties betreurd. 

Op Facebook schrijft ze: Bijna drie jaar ben ik met hart en ziel burgemeester van deze mooie gemeente. Echter heb ik tot mijn verdriet moeten besluiten vanwege mijn gezondheid en gezin in combinatie met de hoge werkdruk het ambt als burgemeester per direct neer te leggen. Ik heb in overleg met de Commissaris van de Koning gevraagd Zijne Majesteit de Koning mij eervol te ontheffen uit het ambt van burgemeester van Halderberge.

Direct vanaf het begin van mijn burgemeesterschap in Halderberge ben ik door veel inwoners en organisaties hartelijk ontvangen. Dat gevoel heb ik tot op deze dag nog steeds. Hier ontleen ik veel energie aan. Halderberge verdient een burgemeester die zich vol overgave blijft inzetten voor de vijf kernen en de mooie initiatieven die deze mooie landelijke gemeente rijk is. Ik kan dat helaas persoonlijk niet meer waarmaken.”

Jobke Vonk was tussen 2013 en 2015 burgemeester van Aalsmeer. Daarvoor was ze onder meer wethouder in Abcoude en lerares Economie in Amsterdam.

Foto: Jobke Vonk in de tijd dat ze burgemeester was in Aalsmeer. Foto's Gemeente Aalsmeer.

(advertentie)

 

 

Lees vorig bericht

Schoen zetten bij Proef en Meer

Lees volgend bericht

Vijfde Omnia Cup ritmisch feestje


2 Reacties

  • ik wens je veel sterke toe met dit moeilijke besluit.
    Maar gezin en GEZONDHEID gaan voor.

  • Ik wens je veel gezondheid toe .
    En veel energie in je verdere leven .

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *