In Memoriam: Anton de Boer

Door: Leni Paul. Afgelopen zaterdag overleed plotseling op 65-jarige leeftijd Anton de Boer. In Aalsmeer onder meer bekend als voormalig raadslid van Aalsmeerse Belangen, de lokale politieke partij waarvan hij aan de wieg stond. Hij was vele jaren werkzaam bij de KLM en genoot sinds kort van zijn pensioen. De Boer heeft zich op divers gebied ingezet voor de Aalsmeerse gemeenschap.

Anton de Boer groeide op in een boerengezin in Kudelstaart. Het was in de directe omgeving van boerderij Boerenvreugd waarbij de jonge Anton later ook zelf betrokken zou raken toen het een jongerencentrum werd. Toen dat ophield te bestaan vond hij zijn weg in een andere jongerenbeweging: ‘Blieb’, opererend vanuit het Parochiehuis. Op dezelfde plek waar Bacchus zijn culturele en muzikale evenementen organiseert. Ook in Bacchus draaide Anton als vrijwilliger mee.

Piet Harting, voorzitter van Stichting De Bovenlanden vertelt dat de in een ark aan de Uiterweg wonende De Boer van jongs af aan nauw betrokken was bij De Bovenlanden. “Anton was lid van het bestuur, altijd geïnteresseerd en hij was onder meer intensief betrokken bij de boomplantdagen. Omdat hij sinds kort met pensioen was had hij ons laten weten zich weer meer voor onze stichting te willen inzetten. Hij had aangegeven deel uit te willen maken van de op te richten ‘vrijwilligersgroep onderhoud’.”

Generatiegenoot Leo van Erp deelt een lange geschiedenis met De Boer. “Anton en ik waren nauw betrokken bij de Tiflogroep, de padvinders. En ook diverse andere vlakken hebben we altijd goede contacten gehad. Anton had een brede interesse, was intensief bezig met Aalsmeerse Belangen en we zagen elkaar regelmatig. Een enthousiaste man.”

Fervent fietser
Jop Kluis, samen met Anton politiek actief bij Aalsmeerse Belangen herinnert zich De Boer als een opgewekte, optimistische man. “Anton zat twee periodes in de raad voor AB, van 1986 tot 1994. Anton had een goede dossierkennis en was een vriendelijke en krachtige man. Als er iets moest gebeuren, een actie of iets dergelijks, als er een klus moest worden geklaard, dan was hij altijd direct bereid zijn handen uit de mouwen te steken. Hij stond altijd klaar. Ik herinner me hem ook als fervent fietser. Hij had een bepaalde manier van fietsen, heel relaxed.“

Diepgeworteld milieubewust
Over wat ‘de fiets’ voor Anton de Boer in zijn leven betekende wil ook zijn zwager Ronald Fransen, fractievoorzitter van GroenLinks wel iets kwijt. “Antons voorkeur voor de fiets heeft te maken met een diepgeworteld milieubewustzijn,” aldus Fransen, “hij was echt een bewust levende man. Hij had wel een auto, maar die werd zelden gebruikt. Anton en ik hebben elkaar ontmoet bij de zeeverkenners en zo kwam hij aan mijn zus Connie. Anton was een goudeerlijke man, origineel en ook een echte denker. Hij zat voordat ik in de politiek actief was, acht jaar in de raad voor Aalsmeerse Belangen. Het was de tijd van Geurt Ouwerkerk en Coq Scheltens. En nu was hij net met pensioen en had vele voornemens. Hij verheugde zich op zijn vrije tijd, tuinierde graag, was bezig in zijn ark. Hij was een lieve vader en een goed mens.”

Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 8 april van 18.30 tot 19.30 uur in Uitvaartcentrum Finnema. Op 11 april zal in besloten kring afscheid worden genomen.

Eén reactie

  1. Vele goede herinneringen aan en met Anton. Met name uit de Tiflo tijd. Een goudeerlijk, oprecht en betrokken mens die het vermogen had ook mensen aan te spreken wanneer dat nodig was. Hoe jong ik ook was. Ik herinner mij nog steeds het moment dat ik super vervelend was bij de Tiflo. Anton sprak mij hier op een niet mis te verstane manier op aan. Weet het nog steeds. Zelfs woord voor woord.een onuitwisbare leerzame herinnering. Dank Anton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin