Het jaar van… Ineke Loogman

Aalsmeer maakte in 2020 kennis met een nieuwe afkorting: RBV. De letters staan voor Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder en de stichting die hierachter zit maakt zich sterk voor ongestoord woongenot. Bestuurslid van RBV is Ineke Loogman. Niet alleen is ze zeer strijdbaar tegen de groei van Schiphol, ze heeft ook een groot hart voor ouderen.

Wat was jouw persoonlijke hoogtepunt van 2020?
De lancering van Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder. Omdat ik niet tegen Schiphol ben, maar wel tegen een verdubbeling van het aantal vliegbewegingen in de toekomst. Dit veroorzaakt hinder betreft geluid, gezondheid en woongenot. En daarom ben ik toegetreden tot het bestuur van RBV, voor ons zelf en ook voor de toekomst van onze kinderen/kleinkinderen.

Wat heb je het meeste gemist in het afgelopen jaar?
Mijn twee kinderen met hun partners en kleinkind, die in het buitenland wonen.

Wat was voor jou de grootste tegenvaller van 2020 en hoe ging je daar mee om?
Dat ik niet naar mijn kleindochter kon/kan, die in mei 2020 in Japan is geboren.

Ineke Loogman aan het woord tijdens een bijeenkomst over de groei van Schiphol

Wie is voor jou de Aalsmeerder van het jaar?
Geen bewuste Aalsmeerder, er zijn genoeg mensen die zich ingezet hebben voor Aalsmeer. Wel vind ik dat de zorg in Aalsmeer een dikke pluim verdient, in deze zware tijden. En ook voor de mensen in de ouderenzorg neem ik mijn petje af!

Op welk gebied zou(den) Aalsmeer/ de Aalsmeerders zichzelf in het nieuwe jaar kunnen verbeteren?
Ik hoop dat er in Aalsmeer wat meer wordt gekeken naar de ouderen om ons heen. Dat men zich allen gaat inzetten voor deze doelgroep, al is het maar dicht om je heen. De ouderen hebben dit jaar een heel zwaar jaar gehad.

Wat ga je anders doen in 2021?
Geen bijzondere veranderingen op persoonlijk vlak. Wel doorgaan met Stichting Ouderen Aalsmeer, waar ik samen met mijn zus Wil, actief in ben. We hopen dat we in 2021 voor de ouderen in Aalsmeer weer activiteiten kunnen/mogen organiseren. Als dit anders zou kunnen, zou dit top zijn.

Wat is je wens voor Aalsmeer in 2021?
Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder gaat de aankomende maanden een civiele procedure tegen de staat starten. Dat Aalsmeer (gemeente en inwoners)  gaat realiseren wat er gaat gebeuren als er niets gedaan wordt, want de gepresenteerde luchtvaartnota wordt een crime voor Aalsmeer. Ik hoop dat we met ‘deze procedure tegen de staat’ uiteindelijk ons gelijk gaan krijgen, al is het via de rechter!

Foto’s archief AV/Arjen Vos

 

Eén reactie

  1. Ineke is een samen met veel andere Aalsmeerders en Kudelstaarters zeer actief ter bestrijding van overlast veroorzaakt door Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen.
    2021 wordt een zwaar jaar voor de belangenverdedigers maar eendracht maakt macht ook tegen de gevestigde orde die economische belangen veel belangrijker vindt dan een gezonde leefomgeving van onze bewoners.
    Hierbij een oproep om de Stichting “Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder” moreel maar ook financieel te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel