Henny en Nico Beckers 60 jaar getrouwd

24 augustus waren Henny en Nico Beckers uit de Sweelickstraat 60 jaar getrouwd. Dit werd gevierd met kinderen en kleinkinderen. Vereerd was het diamanten echtpaar door de komst van burgemeester Jobke Vonk-Vedder die woensdag 27 augustus met bloemen op visite kwam.

Samen met de burgemeester, dochter Martine en kleinzoon Sven werd er teruggeblikt op hun gelukkige huwelijksleven. Sven mocht zelfs nog even de zware ambtsketen van de burgemeester vasthouden.

Water
Water heeft een belangrijke rol in hun leven gespeeld, zeker ook omdat het hen samen bracht. De bijna 86 jaar oude echtelieden leerden elkaar kennen in 1947 in de jachthaven ‘Het Bosch’ aan de Nieuwe Meer bij Amsterdam. De vonk sloeg over. Zij zeilde wedstrijden en had met haar zus een kleine BM. Hij had een kroonkano met een zeil. Later hebben ze samen nog veel gezeild en wonen daarom met veel plezier vlakbij de Westeinderplassen.

Na jaren in Amsterdam gewoon te hebben, kwam het echtpaar in 1968 naar Aalsmeer. Inmiddels hadden ze twee dochters gekregen. Ze betrokken een woning in de Sweelinckstraat waar ze nog steeds naar grote tevredenheid wonen. “Het lijkt nog steeds vakantie hier.” Ze genieten nog dagelijks van hun tuin. Daarnaast zijn ze beiden actief in de KLM filmclub en de Aalsmeerse filmclub. Hun grote hobby is fotograferen en filmen.

Brieven
Voordat de jong verliefden samen konden zijn, moesten ze drie jaar wachten. In 1948 werd Nico opgeroepen voor militaire dienst en uitgezonden naar Nederlands Indië (nu Indonesië). Het contact via brieven hield stand en op een regenachtige dag in augustus konden ze dan toch eindelijk officieel ja tegen elkaar zeggen.

Voordat ze kinderen kreeg werkte de bruid in de meubelzaak van haar vader ‘Kroonenburg Meubelen’ op het Overtoom als binnenhuisarchitecte. Nico heeft veertig jaar voor de KLM gewerkt.
Ook heeft hij als kunstschaatser in de eerste Holiday on Ice gestaan en samen met Sjoukje Dijkstra geschaatst op de Jaap Edenbaan. Een sportieve man die naast het schaatsen ook nog fanatiek hockeyde.

Foto: het diamanten bruidspaar Henny en Nico Beckers werden verrast door een bezoek van burgemeester Jobke Vonk-Vedder (foto Martine Beckers)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin