Goedlachs bruidspaar nog steeds bij de tijd

Zowel het bruidspaar zelf als de kinderen hadden er reikhalzend naar uitgekeken: het bezoek van de burgemeester aan het diamanten bruidspaar Willem en Tini van Willegen-Piet. Gisteren was het op de dag af 60 jaar geleden dat het bruidspaar elkaar op het Aalsmeerse raadhuis trouw beloofde.
 
In de bovenwoning (…) aan de Aalsmeerderweg waar het bruidspaar woont, zat (bijna) de hele familie klaar. Zowel de kinderen als de aanhang. Een vakantievierende zoon kon helaas net niet op tijd terug zijn. Het ‘dat willen we wel eens meemaken’ straalde van de gezichten af.
 
De burgemeester, voorzien van traditioneel boeket en kopie van de trouwakte, werd met open armen en koffie met gebak ontvangen. In de sfeervolle woonkamer, te bereiken met een trap, trof Jeroen Nobel een kwiek en goedlachs bruidspaar waaraan de jaren niet af te lezen waren. Willem van 83 en Tini van 80 jaren oud. Je zou het ze niet geven.
 
Hooizolder
Achter hun woning schuilt een bijzonder verhaal. Van oorsprong was het een houtzolder maar die werd, toen Willem en Tini trouwden, tot woning verbouwd. De Van Willegens waren (en zijn nog steeds…) timmerlieden, dus die klus werd in eigen beheer uitgevoerd. Bij elke gezinsuitbreiding, er kwamen zes kinderen, werd er een stukje aangebouwd.
 
Willem groeide net als Tini op aan de Aalsmeerderweg en ook als echtpaar kwamen ze er terecht. En ondanks het feit dat ze nu al hun levenlang op hun geboortegrond wonen, hebben de twee heel wat van de wereld gezien. Tientallen keren werd Amerika bezocht, maar ook in Turkije, Mallorca en Tsjechië kennen ze inmiddels de weg.
 
Online
Zeer actief en graag gezien zijn ze in de Christelijk Gereformeerde kerk aan de Lijnbaan. Daar is door de jaren heen menig zweetdruppel gevallen van al die keren dat er bouwwerkzaamheden verricht moesten worden. En dat het bruidspaar met de tijd meegaat blijkt uit het feit dat de contacten met kinderen kleinkinderen (22) en achterkleinkinderen (21) niet alleen fysiek maar ook online worden bijgehouden. Facebook heeft voor echtpaar Van Willegen nauwelijks geheimen…
 
Komende vrijdag wordt het feest gevierd. De Anna's Hoeve in Rijsenhout is de plek waar het gaat gebeuren.

Sokken
De familie had het zich voortdurend afgevraagd maar niemand durfde de vraag te stellen. Of de burgemeester zich misschien vergist had met de greep in zijn sokkenmandje? Jeroen Nobel had namelijk overduidelijk twee verschillende sokken aan.
 
Bij het vertrek werd het onderwerp toch aangeroerd waarop de uitleg volgde. “Het zijn Alzheimersokken,” sprak Nobel. “Die koop je als verschillend paar waarbij de opbrengst naar de Alzheimerstichting gaat en je, door ze te dragen, de aandacht op deze ziekte vestigt.” Het leverde een hilarisch slotakkoord op van een gezellig koffie-uurtje.

Foto's Arjen Vos. Zie ook de gallery. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel