Fusieschool op zoek naar nieuwe directeur

Op de voetbalvelden van VV Aalsmeer zullen basisscholen De Hoeksteen en De Wegwijzer binnen afzienbare tijd samensmelten tot een nieuwe protestants-christelijke school. Deze nieuwe school zal niet geleid worden door Hendry Kooistra, die momenteel én directeur van De Hoeksteen én van de Immanuelschool in Rijsenhout is. Dat maakte directeur Jan Punt van VPCO De Basis vrijdag bekend.
 
“Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe fusieschool,” laat Punt weten in een brief. “Voor alle betrokkenen is het belangrijk te weten wie de nieuwe directeur gaat worden. Hij of zij zal straks de kar moeten gaan trekken en het bepalende gezicht van de school gaan worden.”
 
Kooistra heeft volgens Punt zelf aangegeven geen belangstelling te hebben voor de nieuwe functie. In goed overleg is besloten om per 1 augustus een nieuwe directeur te benoemen, die eerst leiding zal geven aan De Hoeksteen om zo maximaal betrokken te zijn bij het fusieproces.
 
Hendry Kooistra zal ook volgend schooljaar directeur blijven op de Immanuelschool. In februari wordt de zoektocht naar een nieuwe directeur gestart. De vacature wordt zowel binnen De Basis als landelijk uitgezet.
 
Foto: Hendry Kooistra vorig jaar zomer bij het afscheid van groep 8 van De Hoeksteen (foto: Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin