Enorm veelzijdig (Leni Paul)

“Dingen gaan doen in mijn eigen tempo, genieten van muziek, literatuur, fietsen, reizen, ja, daar heb ik zin in,” zei je me enkele weken geleden.

Han, geweldige collega, goede vriend, helaas heeft het niet zo mogen zijn.

Terugkijkend besefte ik dat we elkaar al heel lang kennen. In de tachtiger jaren was jij de actieve man in de redactie van de VBA-bode, het bedrijfsblad van de veiling. Ik was in die tijd werkzaam als journaliste bij het Vakblad voor de Bloemisterij en Bloem en Blad.

Mooie jaren in een periode van 'bloei' in de tuinbouw en de bloemsierkunst waarover wij beiden ieder op onze manier, rapporteerden.

Wat genoot ik ook van de geweldige 1 april-schrijfsels die spraakmakend werden en de aandacht trokken van velen.

Je uit 1987 daterende agenda die je ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de VBA tot stand hebt gebracht, werd en is nog steeds een naslagwerk van formaat.

Nog veel meer onvergetelijke producties zijn er van jouw hand gekomen en dan denk ik aan Nieuw Aalsmeers Tijdschrift, themanummers zoals ze nooit eerder waren verschenen, de uitgave van de Pieter, en nog veel meer schitterende journalistieke producties.

Je was enorm veelzijdig want behalve over journalistiek, konden we spreken over de door jou geliefde oude muziek zoals de Franse barokmuziek, de literatuur, over bier (jij de kenner, ik de nul!) en over veel andere onderwerpen die de moeite waard waren.

Han, wie schrijft die blijft. Een oud gezegde, maar zeker voor jou een toepasselijke zinsnede.

Wat zal ik je missen!

Leni Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel