Eerste Diabetes Café geopend

Diabetici kunnen elkaar vanaf nu ontmoeten in het café. Donderdag 17 maart heeft wethouder Zorg en Welzijn Ad Verburg het eerste Diabetes Café geopend. Het café is een ontmoetingsplaats voor mensen met diabetes waar naast informatie, ook ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan. Verburg zei tijdens de opening: “Het is goed om te zien dat diverse organisaties de handen ineen hebben geslagen om de preventie, informatievoorziening en zorg rondom diabetes in Aalsmeer te verbeteren.”
 
Tijdens de openingsbijeenkomst werd aandacht besteed aan voorlichting over een zo goed mogelijk en zelfstandig mogelijk leven met diabetes. Zo waren er twee organisaties die extra informatie gaven over het onderwerp. Nico Hofman van Fysiotherapie PACA gaf voorlichting over bewegen met diabetes.
 
Later vertelde Bianca Raijmakers van Amstelland over de Diabetes Challenge Amstelland, een hardlooptocht voor diabetici, die in 2015 is gelopen. De plannen voor de editie in 2016 werden ook vast toegelicht.
 
Het Diabetes Café zal elke derde donderdag van de maand van 15.00 – 17.00 uur in de Seringenhorst aan de Parklaan worden gehouden met verschillende thema’s.
 
De volgende bijeenkomst is op 21 april.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel