Eerbetoon aan Berghoef in 30e sterfjaar

Johannes Berghoef in 1961 (Foto: Joop van Bilsen/Anefo, Nat. Archief)

Door: redactie. Zaterdag 9 maart 2024 is het 30 jaar geleden dat Johannes Fake (Jo) Berghoef op 91-jarige leeftijd in Kouderkerke overleed. Voor de gemeente Aalsmeer reden om dit jaar aandacht te besteden aan het werk van de bekende op 14 februari 1903 in Aalsmeer geboren architect.

Het werk van de professor-ingenieur is vermaard en op verschillende locaties in Aalsmeer terug te vinden. Meest bekend zijn het raadhuis en de Lijnbaankerk maar Berghoef ontwierp ook tientallen woningen in de gemeente.

Ideeën genoeg
Het is nog niet in beton gegoten hoe het eerbetoon er dit jaar uit gaat zien en wanneer er iets plaats gaat vinden. De erfgoedcommissie van de gemeente gaat zich hierover buigen. Ideeën zijn er genoeg. Gedacht wordt in eerste instantie aan een expositie, een rondgang langs bekende en minder bekende gebouwen en/of lezingen door kenners van het werk van Berghoef. De Dag van de Architectuur in juni en/of de Monumentendagen in september zijn in beeld als data. De Burgerzaal wordt genoemd als mogelijke locatie voor een expositie of lezing.

2 reacties

  1. een mooi idee maar ik vraag me wel af hoeveel Aalsmeerders de naam Berghoef iets zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel