Dubbel feest bij familie Van Tol

Mattie en Tinus van Tol nog altijd gelukkig

Door: Arjen Vos. In hetzelfde jaar trouwen en lid worden van mannenkoor Con Amore. Wanneer je op beide vlakken volhoudt levert dat een mooi jubileumjaar op. En dat hebben Tinus en zijn vrouw Mattie van Tol gisteren beleefd. Kwam ’s ochtends de burgemeester langs om het echtpaar te feliciteren met hun diamanten huwelijk, in de middag was het feest met een optreden van het mannenkoor waarbij Tinus met een gouden speld werd geëerd.

In de ochtend een bezoek van de burgemeester

Ruim 40 jaar woonden Tinus en Mattie aan de Aalsmeerderdijk. Vrijwel pal onder de startbaan waar ze naar eigen zeggen nooit last van hebben gehad en het eigenlijk verschrikkelijk jammer vonden dat ze daar vanwege de aanleg van een bedrijventerrein moesten verhuizen. De afgelopen zestien jaar wonen ze aan de Aalsmeerderweg in een zelf gebouwd huis. Maar binnen een paar weken verruilen ze dat voor een appartement aan de Gerberastraat.

Handen uit de mouwen
Na de koffie met gebak, de bloemen en kaartjes voor het Flower Art Museum namens de gemeente verplaatsten de feestelijkheden zich later die dag naar ’t Baken waar het dertig man tellende mannenkoor een aantal nummers zong en Tinus uiteraard zijn plekje bij de tenoren innam en uit volle borst meedeed.

Tinus en Mattie met voorzitter Harry Sander (r) en dirigent Theo van der Hoorn

Tijdens een officieel moment sprak koorvoorzitter Harry Sander de bijzondere jubilaris toe waarbij hij enkele kenmerken van het trouwe lid aanstipte. Bijvoorbeeld dat hij door de jaren heen niet alleen zingend een bijdrage aan het koor leverde maar ook in praktische zin de handen uit de mouwen stak. Bijvoorbeeld met vervoer en de opbouw van het podium en met het ophalen van oud papier.

Tinus kreeg van het koor gepersonaliseerde bretels, een oorkonde, bloemen en waardebonnen en als klap op de vuurpijl een gouden speld voorzien van twee diamantjes om de uitzonderlijke mijlpaal van 60 jaar koorlid te markeren.

(Foto’s en film Arjen Vos)

2 reacties

  1. Gefeliciteerd ome Tinus en tante Mattie met jullie 60 jarig huwelijk ♥️ Nog vele jaren. Groetjes nichtje Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin