Dick Maarsen vereerd met Jongkindprijs

De tribunes van de veilzaal van de Historische Tuin waren zaterdagmorgen afgeladen. En niet alleen maar vanwege de Algemene Ledenvergadering van de KMTP. Onder de aanwezigen ook veel  genodigden vanwege de eervolle prijs die deze ochtend zou worden uitgereikt aan Dick Maarsen.

Burgemeester Nobel was bereid gevonden om de 'Dirk Jongkind Mzn.-prijs' persoonlijk te overhandigen. Vorige week had AalsmeerVandaag een uitgebreid gesprek met Maarsen waarbij ook de achtergrond van de prijs belicht werd. Klik hier om dat artikel terug te lezen.

KMTP-voorzitter Wim van Vliet sprak lovende woorden over Maarsen, de man die samen met Cees van Dam de Historische Tuin onder zijn hoede heeft. Maar ook keek Van Vliet kritisch naar zijn eigen organisatie die behoorlijk aan het vergrijzen is. Hij vertelde dat de Amstelveense tak van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde vanwege die vergrijzing  al is opgeheven en dat er diverse overgebleven leden bij Aalsmeer zijn aangeschoven. Maar nieuw en vooral jonger bloed, zou wat hem betreft zeer welkom zijn.

Burgemeester Nobel prees de werkzaamheden van Maarsen op tuinbouwgebied. Dat de Historische Tuin er zo mooi bij lag was mede Maarsen’s verdienste wist Nobel. De prijs, bestaande uit een ingelijste oorkonde zal ongetwijfeld een eervolle plek krijgen in de woning van Maarsen.

Foto: Dick Maarsen krijgt de gelukwensen van burgemeester Nobel. En applaus van KMTP-voorzitter Wim van Vliet. Foto’s Jaap Maars (zie ook de gallery)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel