Debuutroman Debby Albers goed ontvangen

Ze droeg haar eerste roman op aan de eerste bloem die ooit op aarde groeide. “Als symbool voor ons leven want wij zijn bedoeld om te groeien,” sprak Debby Albers de aanwezigen zaterdag toe in het Boekhuis. Op deze plek presenteerde ze haar in eigen beheer uitgegeven roman 'Thanda'.

De enkele tientallen belangstellenden werden gastvrij ontvangen met koffie, thee en een speciaal gemaakte cupcake. Debby Albers gaf vervolgens een betoog over haar eerste stappen in de voor haar onbekende megagrote uitgeverswereld. “Een boek schrijven is één, een boek uitgeven is twee,” sprak ze, “van de grote uitgeverijen kreeg ik een ’Trump-gevoel': wij eerst, dan jij. Het voelt alsof  je niet serieus wordt genomen. Alsof je je ‘kindje’  weggeeft waar je met bloed, zweet en tranen aan hebt gewerkt.”
 
Ondersteunen
“Gelukkig,” zo vervolgde ze, “komen er nieuwe soorten drukkerijen als paddestoelen uit de grond die mij en elke andere debuterende schrijver ondersteunen in het uitgeven van het boek. Uitgeven in eigen beheer  geeft onmetelijk veel vrijheid. Je houdt zelf de regie over de uitvoering  en inhoud van het boek waardoor je vol trots jouw product kunt presenteren.”
 
Daarnaast vertelde de schrijfster over de filosofie achter de vormgeving en inhoud van het boek. Over de opkomende zon die symbool staat voor het mens zijn en de kracht in de mens om telkens weer op te staan, hoe donker de nacht soms ook is.
 
Vereiste
De hoofdpersonage in het boek is Sophie, de rode draad dat niets in het leven vanzelfsprekend is. En dat een relatie met jezelf een fundamentele vereiste is voordat je met een ander een relatie kunt aangaan.
 
Debby Albers mocht na haar presentatie twintig exemplaren signeren. Reacties van lezers zijn louter positief en variëren van: 'Ik las het in één avond uit' tot 'Hartverwarmend en ontwapenend'.
 
Het boek is voor €19,90 te koop bij 't Boekhuis, via de website van Debby en in het uiterste geval via bol.com.

Foto's Laurens Niezen

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin