Debora Dijkstra nieuw gezicht

Debora Dijkstra is het nieuwe gezicht in het redactieteam van AalsmeerVandaag. Maar het 'feest' is slechts van beperkte duur. Ze loopt stage bij ons voor een periode van twee maanden, tot half juni.

De 21-jarige Aalsmeerse studeert journalistiek aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Een van haar eerste wapenfeiten was een voorpaginaverhaal over Koningsdag. Ze liet haar reportage vergezeld gaan van een filmpje dat ze die dag in Amstelveen tijdens het bezoek van de koning en koningin maakte. Dat laatste zal ze vaker doen: met de camera op reportage. Maar dan voortaan in Aalsmeer.

Debora wil graag het journalistieke vak bij een online nieuwsmedium onder de knie krijgen. Stukken schrijven is haar eerste doel, maar uitstapjes naar fotografie en video schuwt ze niet.

Ouderen en zorg
Ze gaat een serie maken over thuis wonende ouderen en hoe die zich al dan niet op de been kunnen houden met hun sociale contacten en fysieke hulpmiddelen. Dat doet ze met het oog op de nieuwe situatie in de zorg vanaf 1 januari 2015, als de gemeenten de rijkstaken op dat gebied overnemen.

Verder wil ze zich onder meer richten op jongeren, een doelgroep van AalsmeerVandaag die we nog beter willen bereiken. Wat houdt jongeren bezig? Waar lezen ze graag over? Waar irriteren ze zich aan? Ook wil ze AalsmeerVandaag helpen de sociale media beter in te zetten, als ondersteuning van de website.

Debora Dijkstra is te bereiken via mobiel (06 10205896) en mail. “Mail, whatsapp, tweet of facebook me gerust,” zegt ze. “Ik hoor graag je verhaal!”

Redactie

Foto: Debora Dijkstra in het tijdelijke redactiekantoor in Kudelstaart (foto Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin