‘De muzikaliteit heb ik van mijn moeder…’

Elke zondag wordt op deze plek een stem van Radio Aalsmeer zichtbaar. Zoveel vrijwilligers die met elkaar gemeen hebben dat ze gek zijn op radio maken. Vandaag ondervraagt Anna-Maria Mantel de zingende DJ Dennis Wijnhout.
 
Naam:  Dennis Wijnhout
Programma: 'Nou én?!' op de zaterdagochtend van 9 tot 10 en 'Blurp' op de woensdag van 8 tot 10 's avonds.
Functie: Presentator en techniek
Beroep: Afleverservice Royal Flora Holland
 
Sfeer: Pen steeds kwijt. Heel knus in de redactieruimte. Mokken thee.
 
Waarom maak je radio?
Omdat het echt SUPER leuk is. Heel vroeger was ik samen met een maatje altijd in de kas te vinden. Daar hadden we een eigen piratenzender op een zoldertje. Alleen bereik Rijsenhout en niet verder hoor. Toen heb ik ontdekt dat ik een echte radiostem heb. Ik had toen net de baard in de keel. Het was de tijd van Rick Astley. We hadden apparatuur en een microfoon met standaard en we draaiden van alles en nog wat. 

Op een gegeven moment zijn we uitgelezen door de Radio Controle Dienst. De zender is toen opgerold en alle apparatuur hebben ze meegenomen. Einde. Zender, draaitafels, spullen…alles weg.  Tja, zo jammer. Ik heb er wel een hele leuke tijd gehad.
 
Hoe begon je bij Radio Aalsmeer?
Ik kende iemand via/via. Hij maakte een programma bij Radio Aalsmeer en hij zei: Kom eens een keer langs. Lijkt het je leuk om mee te doen met het jongerenprogramma? Tja…vanaf die tijd ben ik elke week gekomen. Het geeft een kick om dingen over te brengen. Ik probeer mijzelf in te beelden dat de luisteraars dan thuis zitten met de radio aan.
 
Ik ben ook de zingende DJ. Nee, niet bij Radio Aalsmeer. Ik zit bij een drive in show. De muzikaliteit heb ik van mijn moeder. Het liefst draai ik voor kleine zalen… dan heb je meer contact. Dan krijg je ook meer terug. Ik zing van Wolter Kroes tot André Hazes. Ja, alleen maar Nederlandstalig.
 
Welke programma's doe je bij Radio Aalsmeer?
Ik doe dus 'Blurp' met Marcel Huykman en Martijn Bouterse. Dat is dus een jongerenprogramma. En 'Nou én?!' op de zaterdag voor de kinderen.
 
Blurp
Het programma 'Blurp' noemen we gek, chaotisch en rommelig. Het is allemaal niet zo zwaar. Juist lekker luchtig. Het eerste uur draaien we top 40 en het tweede uur de jaren 90. Voor de oudere jongeren.
 
Ik hou echt van structuur in een programma. We hebben opmerkelijk en wetenschappelijk nieuws.  En 'wist-je-dat-jes'. Om negen uur is er 'de plaat en zijn verhaal'. Dat put ik uit nummer 1-hits. Ook heel leuk: Martijn zoekt elke keer een leuk stuk cabaret uit van acht minuten. 'Retteketecabaret' heet dat.
 
Nou én
Op de Zaterdag maak ik 'Nou én?!' voor de kleintjes. Een Jip en Janneke verhaaltje, we nemen de agenda door en nog veel meer. We draaien dan leuke kinderliedjes. Nu helpt een tweeling mij. Jonas en Jurriaan. Dat is echt heel leuk. Ze zijn heel grappig en goed. Ik heb nog nooit meisjes erbij gehad, alleen maar jongens.
 
Wat maakt een radioprogramma goed?
Heel veel structuur. Dus elke week dezelfde items. Maar elke keer weer andere dingentjes, nieuwtjes.  Mensen weten dan waar ze aan toe zijn.
 
Wat is je lievelingsprogramma op Radio Aalsmeer?
Heel vroeger luisterde ik altijd naar Koen Overbeek. Dat was lang voordat ik bij de radio kwam. De manier waarop hij radio maakt, dat heeft wel wat. Grapjes maken, achtergrondverhalen. Ja…ik hou van zijn programma 'Dragnet'. Pas geleden deden we samen het programma Weekend Magazine. We voelden elkaar wel goed aan.
 
En de manier waarop Kim Maarse radio maakt vind ik geweldig. Zo'n warme stem. Het geeft een leuk gevoel om haar op de radio te horen.
Haar programma 'Let's Go' zit goed in elkaar. Ze zoekt veel dingen uit en er zijn vaak live gasten. Ik mocht haar laatst vervangen. Het ging me goed af. Ik kreeg achteraf een complimentje van Kim.
 
En Rinus van Itterson. Met hem begon ik het kinderprogramma 'Nou én?!' Hij kan heel grappig uit de hoek komen. Ik heb ook heel veel van hem geleerd.
 
Wat was je radioblunder?
Dat herkennen veel mensen wel. Dat je even op je telefoon kijkt en dan ben je niet aan het opletten hoe lang de plaat nog doorgaat. Dan ben ik nét op tijd. Ach, het is ook wel eens voorgekomen dat ik niet op tijd was.
 
Wat mis je bij Radio Aalsmeer?
Toch wel de webcam. Ik weet dat er ook mensen zijn die het niet zien zitten. Maar je kan hem ook uitzetten. Ik zou het wel heel leuk vinden. Dan zie je als luisteraar hoe er radio wordt gemaakt.
 
Wat is je lievelingsliedje?
Ik ben helemaal gek van Nederlandstalig en dan met name Marco Borsato
Mijn lievelingsnummer is ook een nummer van hem, genaamd ‘’De wens’’
Luister maar… is echt een heel mooi nummer. Wat misschien ook wel bij mij past.
 
Interview Anna-Maria Mantel, foto Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel