College bezocht Vluchtelingenwerk Amstelland

Dinsdag is het college op bezoek geweest bij Stichting Vluchtelingenwerk Amstelland gevestigd aan de Bovenkerkerwweg in Amstelveen. SVA vangt vluchtelingen op die in Amstelveen en Aalsmeer komen wonen en begeleidt hen bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. Er werd door bestuur en werkbegeleiders van SVA uitleg gegeven over de doelen van de stichting en hun manier van werken. Daarna sprak het college met vrijwilligers en een aantal cliënten van SVA.
 
Groot belang
Burgemeester Jeroen Nobel: “Als college willen wij graag de maatschappelijke instellingen in onze gemeenschap leren kennen. SVA doet waardevol werk, met dank aan de vele vrijwilligers. Het is van groot belang dat vluchtelingen zelfredzaam worden en deelnemen aan onze samenleving. Deze stichting is kleinschalig en staat dichtbij de mensen.”
 
De vluchtelingen worden begeleid voor drie jaar. Het gaat in het begin vaak om hele praktische zaken, zoals het regelen van inkomen, huisvesting, scholen, een huisarts of geestelijke gezondheidszorg en daarna ook om het leren van de taal en het vinden van werk.
 
Gezinnen
In Aalsmeer worden veelal gezinnen geplaatst. De Rijksoverheid bepaalt hoeveel vluchtelingen met een vergunning tot verblijf (statushouders) iedere gemeente moet opnemen. In 2016 waren dat er 80 voor Aalsmeer, waarvan iets meer dan de helft uit Syrië komt.
 
SVA is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Kijk op vwamstelland.nl of stuur een email naar info@vwamstelland.nl
 
(Foto gemeente)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin