Bussen voor ‘dagen met gouden randje’

De aanleg van de fitnesstuin in 2014 was een hoogtepunt dat voor de stichting Vrienden van Zorgcentrum Aelsmeer nauwelijks te overtreffen viel. Maar liefst 60.000 euro had dit moeten kosten. Niet veel later kwam er een aanvraag voor de aanschaf van twee personenbussen voor bijna het dubbele bedrag. En ook dat bedrag is binnengeharkt door de stichting. Vorige week donderdag werden de bussen met toeters en bellen overgedragen.

Een feestelijke bijeenkomst was er beloofd. Een feestelijke bijeenkomst werd het in wijksteunpunt ‘Voor Elkaer’ in het Kudelstaartse Mijnsheerlijckheid. In de gemeenschappelijke ruimte werden twee vliegen in één klap geslagen. Nieuwe bussen voor de senioren en de afronding van het wooncomplex.
 
Waterpartij
Dat laatste vond plaats met een officiële handeling van wethouder Ad Verburg die de schakelaar omzette waarmee de waterpartij in beweging werd gezet. De bewoners hebben daarmee vanaf heden kabbelend water als achtergrondgeluid.
 
Dankwoorden
Maar eerst was er aandacht voor de fonkelnieuwe bussen waarvan eentje voorzien van rolstoellift. Voorzitter van de vriendenstichting Berry Philippa sprak dankwoorden uit voor iedereen die geld of inspanning had bijgedragen aan de komst van de voertuigen.
 
“Als je wat doet moet je het goed doen,” sprak hij. En zo geschiedde. Dankzij 300 donateurs, fondsen en schenkingen uit het bedrijfsleven werd de benodigde 112.000 euro ingezameld. “Alles om 75-plussers dagen met een gouden randje te bezorgen,” aldus Philippa.
 
Tripjes
De sleutels van beide Fiatbusjes werden overhandigd aan directeur Jan Dreschler van het zorgcentrum die ze op zijn beurt doorspeelde aan de dames van het reisbureau. Met ‘Op Stap’ heeft het zorgcentrum daadwerkelijk een reisorganisatie in huis. “Niet voor verre exotische oorden maar voor tripjes in de buurt. Voor ouderen kost het veel energie om ergens te komen. Zelfs de weg oversteken is al een hachelijke onderneming,” sprak de directeur profetisch.
 
Reisbureau
Het reisbureau wordt bemand door de dames Sandra de Jong, Ilona Kock, Ivon Portegies en Monique van der Schilden. Senioren kunnen inschrijven op tal van uitstapjes variërend van Keukenhof, paleis Soestdijk tot een ronde door nieuwe wijken van Aalsmeer.
 
Deur tot deur
De busjes zullen voornamelijk worden ingezet voor dagelijks vervoer van deur tot deur. Bijvoorbeeld naar de dokter, familie of de markt. Voor deze ritjes betalen de gebruikers een minimale vergoeding. De kosten zijn laag omdat er met vrijwillige chauffeurs wordt gereden.

Foto: B&W en de stichting Vrienden van het Zorgcentrum poseren bij een van de nieuwe bussen. Foto Arjen Vos (zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel