Bloemen voor 101-jarige Margareth Bos

Goedlachs en opgewekt ontving mevrouw Margareth Bos-Bouwmeester vanmorgen in Zorgcentrum Aalsmeer tweede loco-burgemeester Robert van Rijn. Namens de gemeente bezorgde hij haar bloemen ter gelegenheid van haar 101-e verjaardag.

Hoe word je op een plezierige manier oud en geniet je dagelijks van het leven? De bekende hoogleraar klinische neuropsychologie professor doctor Erik Scherder houdt ons regelmatig de adviezen voor op TV en in tijdschriften waarbij een constante in zijn speeches is: beweeg je brein. Mevrouw Bos is het levendige bewijs dat het recept van Scherder zijn uitwerking kan hebben, want nog dagelijks neemt mevrouw Margareth Bos (Gré voor intimi) kennis van het wel en wee van de dagelijkse dingen in de wereld om zich heen. Maar ook de omgeving daarbuiten heeft haar levendige interesse. Daarbij blijft ze goed in beweging, probeert elke dag een half uur te wandelen. TV kijken doet ze niet zo vaak meer, alleen Boer Zoekt Vrouw, vanwege haar agrarische verleden.

Vijf dochters
Mevrouw Bos werd geboren op een veeteeltbedrijf in Noordwijkerhout Er waren nog een broer en een zus in het gezin.

De jarige verloor haar vader op vijfjarige leeftijd en moeder zette het bedrijf, aangevuld met de teelt van bloembollen, voort. Hoewel mevrouw Bos graag zou hebben doorgeleerd zat dat er in het agrarische gezin niet in.

Het echtpaar woonde in een tuinhuis bij boerderij De Meer waar drie dochters werden geboren. Later verhuisde het gezin naar de boerderij Aurora in Vijfhuizen waar nog twee dochters zijn geboren. De oudste dochter is jong overleden. De familie had een gemengd bedrijf en teelde ook appels.

Meer dan een halve eeuw woonde het echtpaar Bos in de Haarlemmermeer, maar door een auto-ongeluk was het thuis wonen niet meer mogelijk. Begin van deze eeuw kwam het echtpaar in het Zorgcentum wonen, waar haar man in 2004 overleed. Het stel was toen 62 jaar getrouwd.

Tekst: Leni Paul, foto's Laurens Niezen

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin