Bedenkelijke primeur voor aangereden fietser

Het is een twijfelachtige eer voor Quinto Fierkens (49) dat hij voor zover bekend de eerste is die schade opliep op het nieuwe kruispunt voor de Lidl op de Stationsweg. Quinto fietste zaterdag 22 juni rond het middaguur richting zwembad voor zijn tweewekelijkse trainingsessie, toen hij door een jonge dame op een brommer werd aangereden.

“Ik fietste net voor de ingang van de Lidl-garage toen de bromfietsster die mij eerst al links had ingehaald, plotseling besloot rechtsaf te slaan naar de Lidl. En dat terwijl ze voorgesorteerd stond om het Raadhuisplein op te gaan…”

Houten schutting
De in de Zijdstraat woonachtige Fierkens zocht de publiciteit omdat hij enerzijds op zoek is naar de dame die hem aanreed, anderzijds aan de orde wil stellen dat het een gevaarlijk punt is. Of in elk geval kàn zijn als je niet goed oplet.

Hij wijst met name op de houten schutting voor de kapsalon waar je niet doorheen kunt kijken en waarbij je pas op het allerlaatste moment ziet of er iets aankomt. Zowel wanneer je de parkeergagare verlaat als wanneer je vanaf de Uiterweg aan komt rijden, zoals Quinto deed op die bewuste zaterdag in juni. “Altijd als ik die schutting passeer, doe ik dat extra voorzichtig,” zo vertelt hij.

Niks gebroken
Hoewel het bijna twee maanden geleden gebeurd is, weet hij het ongeval nog nauwgezet te reconstrueren: “Ik fiets vanwege een al eerder opgelopen knieblessure met zogenaamde 'toeclips' zodat ik niet direct mijn benen vrij heb. Daardoor landde ik tamelijk hard op mijn zij toen de brommer mij aanreed. Ik werd geholpen door verschillende mensen. Een vrouw die met haar auto uit de Lidl kwam, stapte uit en ook een man hielp mee. Ik had gelukkig niks gebroken maar kon de weken daarna slecht lopen. Sporten zit er nog helemaal niet in voor me.”

Graag contact
Met de dame op de brommer heeft Quinto telefoonnummers uitgewisseld maar ondanks diverse malen bellen en inspreken neemt ze geen contact op. “Dat vind ik vervelend want ik heb een paar honderd euro schade en dat zou via haar verzekering gedekt moeten zijn. Graag zou ik willen dat ze contact met me opneemt zodat we het schadeformulier kunnen invullen.”

Quinto hoopt verder dat eventuele getuigen zich nog willen melden. Dat kan door te mailen naar: quinto.fierkens@gmail.com.

Foto's: Quinto Fierkens met op de achtergrond de plek waar hij ongelukkig ten val kwam. De houten schutting die het overzicht belemmert. Foto's en tekst Arjen Vos

(advertentie)

 

 

12 reacties

 1. Openbare weg de betekenis van een openbare weg.
  De openbare weg is de weg die voor iedereen toegankelijk is.
  Hierdoor vallen Rijbanen, Eventueel onderverdeeld in rijstroken,fietspaden suggestie stroken, bermen, en TROTTOIRS !! Ook eventuele (on)verharde paden vallen onder de OPENBARE WEG !!!!
  ART 5 Moet in deze situatie ook meespelen.

 2. PS: Voor alle duidelijkheid, ben ik geen VERKEERSKUNDIGE !!!!
  Maar een geboren AALSMEERDER.
  Die zich zorgen maakt over de veiligheid AALSMEER/KUDELSTAART.
  ZORGEN MOET JE DOEN EN NIET MAKEN !!

 3. Het is een wet waar iedere NEDERLANDER zich aan moet houden .
  Ook voor de heer Maas !!
  Verdiep je eens in een reactie!!!
  En behandel het met RESPECT !
  Ik kom hier op terug het recht zal zijn loop hebben.
  En dat geldt ook voor de HEER MAAS.
  Kom eens met een reactie die tot een goed product lijdt.
  Hoop dat u hier wat van opsteekt. SUCCES .

 4. ART 5 WEGENVERKEERSWET.
  Het een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd !!

 5. p.s Ik snap niet waarom er over ‘het hek’ op de stoep gesproken word want deze aanrijding vond gewoon plaats op de openbare weg waar beide reden. als je het bericht goed leest: “Ik fietste net voor de ingang van de Lidl-garage toen de bromfietsster die mij eerst al links had ingehaald, plotseling besloot rechtsaf te slaan naar de Lidl. En dat terwijl ze voorgesorteerd stond om het Raadhuisplein op te gaan…”..Dit soort aanrijdingen gebeuren overal en heeft totaal niets met dat hek te maken

 6. Ik vind dit een beetje een opgeblazen verhaal. Je kunt overal aangereden worden als je niet oplet in het verkeer. Dat heeft niets met Lidl te maken of dat hek, Er zijn veel gevaarlijker plekken in Aalsmeer waar ze beter iets aan kunnen doen ipv zich hier druk om te maken.

 7. Heb met de wethouder een afspraak.
  Ga met hem in overleg , om daar verkeerskundig aandacht aan te besteden ?!
  En hoop dat situatie veiliger wordt.

 8. Het een levensgevaarlijke situatie.
  Wie dit bedacht heeft, heeft niet nagedacht. Dom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin