Alex Kipuw overleden

Door Leni Paul. Afgelopen woensdag 28 juli  is op 91-jarige leeftijd Alex Hanoch Kipuw overleden. Hij woonde al vele jaren in Aalsmeer in de Wilhelminastraat. Enkele jaren geleden verhuisde hij naar een zogenaamde aanleunwoning in het gebouw Bloemendaele in het centrum van Aalsmeer. Inmiddels was hij bewoner van het Zorgcentrum.  

Alex Kipuw werd op 8 juni  2018 tijdens de veertiende landelijke veteranendag, in aanwezigheid van de koning en andere hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de minister van Defensie, onderscheiden met het ereteken van orde en vrede. Na die gebeurtenis portretteerde AalsmeerVandaag de van de Molukken afkomstige Aalsmeerder die op boeiende wijze kon vertellen over zijn bijzonder leven. 

Al eerder, te weten in 1992 werd hem een koninklijke onderscheiding uitgereikt vanwege zijn werkzaamheden als technicus bij de KLM. Deze functie bij onze nationale luchtvaartmaatschappij  bracht hem in de verste uithoeken van de wereld en, vertelde hij ons enkele jaren geleden: ”als er weer ergens een aggregaat haperde werd ik er op uit gestuurd.”

Turbulent leven
Kipuw was afkomstig uit Papoea Nieuw Guinea, zijn vader was Molukker en in de vijftiger jaren kwam hij met vele andere bewoners uit Indonesië naar ons land. Hij trouwde, kreeg met zijn uit Groningen afkomstige vrouw drie zoons. De beminnelijke Kipuw heeft zich in onze gemeente altijd altijd op zijn plaats gevoeld. Met veel humor kon hij interessante gebeurtenissen uit zijn turbulente leven opdissen. Hij onderhield tot op hoge leeftijd veel sociale contacten en vriendschappen en had oprechte belangstelling voor het wel en wee in zijn omgeving en daarbuiten. Uiteraard verhaalde hij graag over zijn in de tropen doorgebrachte jeugdjaren waarover hij boeiend wist te vertellen.

De uitvaart van de heer Kipuw zal aanstaande woensdag in besloten kring plaats vinden.  

Foto’s archief AV/Jaap Maars    

                                                                                                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin