Aalsmeer/Aalsminder: Cock Spaargaren en Anita Klomp

Ze waren deze week in het nieuws vanwege een sinterklaasactie met hun radiostation Radio Amstelmeerland. Kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze cadeautjes krijgen, werden door presentatieduo Cock Spaargaren en Anita Klomp in het zonnetje gezet en door sint en piet verwend met een zak vol cadeautjes. Reden voor ons om Cock en Anita in de schijnwerper te zetten en hen te vragen wat ze mooi vinden aan Aalsmeer en wat beter kan.

Mooiste gebouw
Cock: ook al is hij al vaker genoemd ik kan er niet omheen om de watertoren te noemen. Toen we als gezin vroeger terugkwamen van vakantie, deden we altijd een wedstrijdje wie als eerste de watertoren zag. Dat was altijd fijn thuis komen.
Anita: Rozenholm, niet zozeer om de schoonheid van het gebouw maar vanwege de mensen. Daar halen we namelijk elke woensdag de verzoeknummertjes voor ons radioprogramma op. Zo gezellig! We zien dan dat de medewerkers enorm veel doen voor de bewoners.

Mooiste straat
Cock en Anita: Zonder twijfel de Uiterweg. Al vijf jaar lang kom ik hier in de ark van Cock elke woensdag samen voor ons radioprogramma. Cock: Ik woon hier al 62 jaar in de haven van ‘t Drijfhuis. Het is echt mijn buurt.

Mooiste kunstwerk
Cock: De pilaar met Flora aan het Raadhuisplein. Een mooie herinnering is dat we begin jaren ’90 met radiovrienden als provo’s verkleed aan de voet van Flora hebben gezeten.
Anita: Die bloem bij de veiling. Hij is nu weg maar ik hoop echt dat hij weer terugkomt. Die bloem hoort echt bij Aalsmeer.

Dit mag gesloopt worden
Cock: Ik zou het niet weten… O, het postkantoor wordt momenteel gesloopt toch? Ja, zo gaat dat als het niet meer wordt gebruikt. Prima, als er maar iets moois voor in de plaats komt
Anita: Alles heeft zijn charme op zijn eigen manier, dus wat mij betreft niets eigenlijk.

Dit kan beter
Cock: Het vuil wat ik in de poel tegenkom, echt verschrikkelijk. Ik zou willen dat mensen op het water wat meer respect voor de natuur hadden. Statiegeld op blikjes en plastic flesjes zou veel goed doen.
Anita: De zebrapaden in het centrum kunnen wel wat beter. Vooral die ene op de Van Cleeffkade waar Gerard Joling dewtijds iemand aanreed. Die zou meer richting Gedempte sloot verplaatst moeten worden. En graag meer straatlantaarns.

Met pek en veren het dorp uit
Cock en Anita: tolerantie staat bij ons hoog in het vaandel, dus niets.

Mijn favoriete Aalsmeerder
Cock: Mijn broer Piet spaargaren, hij is precies elf jaar en één dag ouder dan ik ben en doet veel voor de samenleving. Als chauffeur bij het Zorgcentrum en op de bezemboot van de Pramenrace.
Anita: Cock spaargaren, die voor mij voelt als een broer en mevrouw Jopie brouwer. Een heel lieve dame die in Rozenholm woont en ons oaltijd overal bij betrekt als we langs komen.

Mijn restaurant
Cock en Anita: Eetze, daar gingen we tot voor kort regelmatig heen, lekker voor elk wat wils.

Mijn winkel
Cock: Stage Music Service van Leen Mulder. Ik ken Leen al zoveel jaren, kom er altijd voor snoertjes en andere technische spullen. Hij heeft er veel verstand van en als er iets stuk is repareert hij het snel en vakkundig.
Anita: De Action. Een zeer toegankelijke winkel met brede paden waar ik met mijn scootmobiel makkelijk doorheen kan.

Mijn kapper
Cock: Dat ben ik zelf. Lekker makkelijk met de tondeuze.
Anita: Helaas zit die in Hoofddorp: Hairforce.

Mooiste herinnering
Cock: Dat ik op 1 september 2019 mijn eigen radiostation startte samen met Anita.
Anita: Mijn bezoeken aan Rozenholm en de verwendag die we elk jaar organiseren voor de ouderen. Afgelopen zaterdag was natuurlijk ook een hoogtepunt met de sinterklaasactie die we hebben gehouden voor kinderen van minder bedeelde gezinnen.

Hier sport ik graag
Cock: Op de bank…
Anita: Ik sport niet meer sinds ik invalide ben.

Hier kom ik tot rust
Cock: In mijn radiostudio en als ik in de buurt van Kelsey ben, mijn trouwe viervoeter en mijn grote vriend.
Anita: Op het drijvende terras bij Cock aan het water

Ik voel me Aalsmeerder omdat
Cock: Omdat ik hier 62 jaar woon.
Anita: Omdat ik hier al meer dan 20 jaar wekelijks kom.

Foto’s Arjen Vos/archief AV/Cock Spaargaren/Dirk Box

Lees vorig bericht

Foto 323: verzin en win

Lees volgend bericht

Pluimvee Boerenvreugd opgehokt om vogelgriep


3 Reacties

  • Wat een leuk interview, wat gewéldig Cock dat je een eigen radiostation hebt. Groetjes van je oude buuf

  • Vond het bijzonder dat ik voor hulp sinterklaas mocht zijn en daar een leuke dag voor heb terug gehad leuke lieve en blijde kinder gezichten.

  • Een no nonsens interview mooi en eerlijk en de spijker op de kop
    Mvg Piet

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *