102-Jarige Gré Bos binnenkort naar Tinmuseum

Voor de derde maal in drie jaar tijd kreeg Margareth (Gré) Bos bezoek van een Aalsmeerse burgemeester. Afgelopen maandag werd de bewoonster van Zorgcentrum Aelsmeer 102 jaar oud en kwam Gido Oude Kotte langs met bloemen.

Al eerder schreven we over de bijzondere mate van nieuwsgierigheid en ‘bij de tijd blijven’ die mevrouw Bos aan de dag legt. Dat lijkt de laatste tijd maar weinig veranderd, getuige de openingszin waarmee ze de burgemeester verwelkomde. “Hoe zit dat nou precies met die samenwerking tussen Amstelveen en Aalsmeer?” Ja, de burgemeester kon meteen aan de bak. De koetjes en kalfjes kwamen later pas aan de orde. De jarige is immers afkomstig van een boerenbedrijf en houdt daarom de agrarische ontwikkelingen in de gaten.

De burgemeester was duidelijk onder de indruk van de jarige die het allemaal dus goed in de gaten houdt en nog vaak de krant leest. Er zijn een hoop dingen waarin ze geïnteresseerd is. Zo heeft ze twee weken geleden samen met haar dochter de sluis in IJmuiden bezocht. Binnenkort staat een bezoek aan het Tinmuseum op de agenda.

Geportretteerd
Mevrouw Bos staat met een mooi portret in het boek ‘Lang zal ik leven’ van Anki Leene. Deze fotografe/schrijfster heeft 66 mensen van 99 jaar geportretteerd en hier een kort verhaaltje bij geschreven. Het Nederlands Dagblad heeft binnenkort een interview met mevrouw Bos over haar geloof, een belangrijk houvast in het leven van de 102-jarige.

Tekstbewerking Arjen Vos, foto gemeente Aalsmeer

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin