Wel aandacht voor flora en fauna, (nog) niet voor omwonenden…?

N201 geopend. Feest, eindelijk klaar. Prima voor de economie. We zijn benieuwd of het nog erger kan worden dan het nu al is in onze leef/woonomgeving met de geluidsoverlast van de tunnel. Voor ons valt er weinig meer te vieren.

We nemen even een kijkje in onze buurt rondom de N201 tunnel, ter hoogte van de Oosteinderweg richting kanaal/Hoge dijk.

Voor de rugstreeppadden moest het tunneldak dicht want zij zijn beschermd (de mazzelaars…) Ook zijn er paddenpoelen gemaakt richting kanaal. En er zijn 3 grote zuilen geplaatst op het tunneldak voor de dieren, insecten, vleermuizen etc. uiteraard prima voor de fauna in onze buurt.

 

Gelukkig krijgt het hier na jaren werkzaamheden een ander uiterlijk. Er wordt meer dan goed voor de flora en fauna gezorgd. Dan rest er nu nog maar een vraag: “Wanneer komen wij als bewoners aan de beurt?”

 

Wij hopen en wachten met spanning af wat er alsnog voor onze inmiddels onleefbare woonomgeving gedaan gaat worden…

Want 24 uur per dag snelwegherrie en fijnstof richting je woning op een zeer korte afstand kan niet goed zijn. Daar is bijna niet in te leven. En lekker in je tuin zitten is er ook niet meer bij.

 

Toch houden wij nog steeds een klein beetje hoop dat er net zoals voor de fauna ook voor ons goed gezorgd gaat worden. Duimen maar…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel