Wandelen op Stokkeland !?

""In het jaar 2000 zijn mijn vrouw, hier geboren en getogen, en ik uit Zandvoort terugverhuisd naar Aalsmeer. We hadden een huis gekocht op Schoorsteen vlak achter de Stommeerkade en het Stokkeland. Destijds een prachtig stukje natuur in het centrum van Aalsmeer.

 

Onze zoon, toen vier jaar oud, vertoefde hier in de zomermaanden graag met vriendjes en speelde er eigenlijk wel elke dag. Voor zover ik weet was het parkje toen een privébezit en werd het dan ook keurig onderhouden en was het voor vele mensen een vriendelijke plek om een rondje te lopen. Met of zonder hond. Of gewoon even te zitten op een van de bankjes.

 

Volgens mij ging het beheer in 2014 over in gemeentehanden, en was het voor wethouder Gertjan van der Hoeven reden om het om te toveren in een 'natuurspeelplaats' met een wilgenhut, tunnels en een doolhof.

De hondenbezitters werden afgescheept met een 'hondenuitlaatplaats' ter grootte van een postzegel aan het begin van het parkje en de rest ging met grof geweld op de schop. Mooie en soms zeldzame flora en fauna werden weg gewalst. Ze hadden er beter leuke projecten voor kinderen kunnen creëren. Bijvoorbeeld 'beestjes en plantjes' bekijken in de vrije natuur. Leren ze van!

 

SPELENDE KINDEREN? wáár? De wilgenhut enz. zijn inmiddels allang overwoekerd met, positief, nieuwe plantengroei, wat restte van de speelattributen is inmiddels allang gesloopt door, helaas de hangjongeren en 'onze oosterburen'. Ook met het onderhoud van het Stokkeland is het droevig gesteld.

 

Als de hondenbezitters van Aalsmeer er toch stiekem een rondje lopen, omdat die postzegel veel te klein is voor onze trouwe viervoeter, worden ze regelmatig aangesproken en bekeurd door de heren van de Handhaving. Waarom mogen de hondenbezitters er niet lopen? Omdat ze rommel maken? De meeste van hen ruimen keurig hun rommel op en nemen tevens nog ander afval mee om het in de daarvoor bestemde bakken te gooien. Maar dit is wel anders met, ja 'onze oosterburen'.

 

""Want het is niet anders, in de zomermaanden zitten zij er dagelijks. Zuipend, lallend, blowend, schreeuwend en slopend en ja ook met hun honden. Ook in de nachtelijke uren zijn zij aanwezig. Slapend! Zie het stukje van Jan Daalman in AalsmeerVandaag van 10-02-2017. Beste Jan, die hut is niet van kinderen maar van 'onze oosterburen' en die zitten er echt niet in te spelen. Voor ik het vergeet, in de avonduren loopt u ook kans aangesproken te worden door 'onze oosterbuurdames'. En dat is geen flauwekul. Maar deze bezoekers worden absoluut niet aangesproken door de Handhaving.

 

Reden dat ik dit stukje schrijf is dat wij er als hondenbezitters niet meer gewenst zijn. Wij doen nog ons best om Stokkeland enigszins netjes te houden maar worden aan de kant gezet. 'Onze oosterburen' daarentegen zijn ondanks de bende die ze achterlaten (zie foto) nog steeds welkom.  

 

Gemeente, wethouder, ga eens aan de slag. Wellicht ook een mooi actiepunt voor de nieuwe Aalsmeerse partij AA. Pak die rotzooi daar eens aan en maak het voor iedereen weer toegankelijk zodat wij als hondenbezitters niet elke keer over de schouder hoeven te kijken!! In het Seringenpark en de Hornmeer is het toch ook mogelijk.  

 

(Note: Ook mijn zoon is inmiddels aangesproken…)

 

(foto's Peter en Jurre Stiekel)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin