Waarom in raadzaal geen aandacht voor Han Carpay?

Journalist Han Carpay heeft met zijn visie, beschouwingen en publicaties op de website AalsmeerVandaag.nl. veel bereikt. Namelijk, hij heeft de lezers werkelijk inzicht gegeven in tal van gemeentelijke zaken die voor hen niet inzichtelijk of onbegrijpelijk waren.  En hij gaf de lezers een podium om onder zijn artikelen een schriftelijke reactie te plaatsen. Zo konden steeds meer burgers van hun betrokkenheid bij de Aalsmeerse politiek blijk geven, hun zorgen uiten en meningen die er toe doen, uitwisselen.

 

De oprechtheid en bezieling die Carpay in zijn journalistieke werk legde was uniek. Dit ondanks diverse aanwijzingen dat AalsmeerVandaag.nl in zijn publicaties meermaals een tikkeltje op de vingers werd getikt omdat

het recht op vrije meningsuiting soms wel erg stevig leek te zijn uitgeoefend.

Het is daarom niet verwonderlijk dat Han Carpay, meermaals onder druk gezet, in zijn journalistieke werk eerst een duidelijke stap terug deed en uiteindelijk, na het schrijven van een “afscheidsartikel” het rustiger aan wilde doen om zich aan leuke dingen te wijden. En dat afscheidsartikel is nota bene daags na zijn overlijden dat voor veel personen diep ontroerend was, gepubliceerd.

 

Even ontroerend is dat er geen enkele reactie is gegeven op het plotselinge overlijden van Han Carpay voorafgaand aan de opening van de vergadering van de Aalsmeerse gemeenteraad. Gebeurde dat indertijd wel toen journalist Jan Peterse was overleden, nu werd aan het overlijden van Han Carpay geen aandacht besteed. En dat geeft niet alleen te denken. Kan er gezegd worden dat de indruk is gewekt dat het gemeentebestuur voor deze nalatigheid bewust gekozen heeft? Nee, dat niet. Maar de vraag blijft toch hangen waarom aan deze alom bekende en charismatische journalist niet even een warm woord is besteed in de raadszaal. Heeft dat te maken met zijn kritische pen? En is niet gebleken dat het gemeentebestuur tot nu toe geen enkele kritiek duldt, noch van de pers, noch van betrokken burgers? Zeg nou zelf. Het gemeentebestuur als totaal (een aantal individuele gemeentebestuurders uitgezonderd) gedroeg zich daarin weinig waardevol, eigenlijk hooghartig en ook in zichzelf gekeerd, zowel intern als extern. Het gemeentebestuur schrijft dat het zijn burgers met respect behandelt. En vervolgens geeft hetzelfde gemeentebestuur blijk van het tegendeel. Dat is niet zoals het behoort.

 

De boot gemist

Als voorzitter had waarnemend burgemeester Nobel voor de opening van de raadsvergadering enkele woorden kunnen wijden aan het overlijden van Han Carpay en hoezeer Aalsmeer en zijn inwoners hem zullen missen. Ongelofelijk jammer dat de heer Nobel dat niet heeft gedaan en daarmee de boot heeft gemist.

 

Carpay op een welverdiend voetstuk

Door dit alles heeft het gemeentebestuur van Aalsmeer zich tot nu toe op een voetstuk geplaatst dat het nog niet heeft verdiend. Dat heeft Han Carpay wel verdiend met al zijn openheid en journalistieke bijdragen voor de Aalsmeerse burgers.

 

Ik blijf daarom aan hem en aan zijn oprechtheid denken als voorbeeld hoe openheid en informatieverschaffing moet zijn! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin