Voetbalwedstrijd

Een voetbalwedstrijd hoort gespeeld te worden door spelers die technisch, tactisch, conditioneel en mentaal getraind zijn. Na een korte warming-up, die vol overgave volbracht wordt, volgt een spel dat zowel spannend als saai kan zijn. De passie kan groot zijn. Ja, soms erg fanatiek. Het spel golft op en neer en het scoreverloop is onvoorspelbaar. Veel hangt af van de tempowisselingen, de ruimte die de spelers krijgen of nemen. Het weer, het speelveld, de grond, de omstandigheden en de kennis van de kwaliteiten van de ander kunnen bepalend zijn. Er zijn hoogte- en dieptepunten, die voor iedereen aantrekkelijk of vervelend zijn. De toeschouwers en belangstellenden zijn geïnteresseerd. Een aantal begrijpt hier soms niets van.

Men heeft respect voor elkaar en het spel, ja zelfs liefde en waardering voor de ander. Immers, je speelt samen en hebt elkaar steeds nodig. Daarom wordt sportiviteit altijd nagestreefd. Af en toe is ruw spel onontkoombaar. Een blessure is niet altijd te voorkomen. Een zachte liefdevolle verzorging is dan een vereiste.

Wat gebeurt er na een overtreding? Vrije bal? In alle gevallen moet een eerlijk leidende scheidsrechter de spelregels nauwkeurig hanteren en de juiste beslissingen nemen. Hopelijk naar ieders tevredenheid. Deskundige coaches en goede aanvoerders zijn tevens onontbeerlijk. Hun optreden zal de kwaliteit van het spel en de sfeer beïnvloeden.

Teleurstellingen zijn er om te overwinnen. Een afgelasting is uit den boze, want dan kunnen de spelers hun energie niet kwijt.

Spelbeleving is één van de belangrijkste uitgangspunten. Het spel verbetert zienderogen, als de deelnemers met en van elkaar genieten. Door een grote inzet zal de toekomst er voor allen zonnig uitzien. Plezier en humor zijn noodzakelijk. En niet te vergeten de stand van zaken.  Het spel moet uitdagend blijven.  

Hoe de wedstrijd verloopt, weet niemand. Hoe het spel eindigt, is een groot vraagteken. Wanneer het spel eindigt? Dat is bekend. Een paar minuten blessuretijd wordt gedoogd, maar ….. Tijd is Tijd. Zo hoort ook politiek bedreven te worden.

Zal het Seniorenconvent zijn nut bewijzen? (Ook in de sport barst het van de soms overbodige en dure commissies.) We hebben nu een externe vrouw aangetrokken. Mevrouw Geeske Wildeman. Toch niet voor niets en niemendal? Dorpsregeerders, neem en houd uw verantwoordelijkheid.

Waarom laten we de Aalsmeerse verbindingsman bij uitstek deze klus niet klaren? Er is al een brug met zijn naam! Van het Praamplein naar de Historische Tuin. Bekend met het reilen en zeilen in ons dorp. Wie? Geen Wildeman? Zijn naam? Nico Borgman.
 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin