Voetbal en verdediging

Onlangs was ik tijdens een raadvergadering wat minder mobiel, ik had gevoetbald en er een dikke knie aan overgehouden. Dat is van voorbijgaande aard, dus geen zorgen, het is al weer over. Meer stof werd er opgewaaid door een uitspraak van Bas Eenhoorn, de waarnemend burgemeester van Amstelveen.

 

De commotie die ontstond na de berichtgeving in de media over de uitspraken van Bas Eenhoorn was groot. Het toeval wilde dat juist na deze uitspraak, de CvK Remkes een raadsvergadering bijwoonde waarin de profielschets voor de nieuw te benoemen burgemeester zou worden vastgesteld. De voorzitter van de vertrouwenscommissie, René Martijn, had een aantal vragen waarop hij van de CvK antwoord verwachtte. De antwoorden kwamen uiteindelijk wel, maar de geslepen politicus Remkes wist zich keurig door het mijnenveld te manoeuvreren, niets aan de hand volgens hem, een beetje rumoer in het kippenhok.

 

Mijn verbazing is dan ook groot wanneer ik in het Witte Weekblad van 25 oktober lees dat Eenhoorn bewust voor deze overvaltechniek heeft gekozen en dat inmiddels de colleges van de betreffende gemeenten door hem, in een gezamenlijke bijeenkomst, op de hoogte zijn gebracht. Hij, Eenhoorn dus, geeft aan dat hij geheel en alleen verantwoordelijk is voor de door hem geschreven notitie. Ook meldt het WW dat alle colleges tevreden zijn met de door hem verstrekte informatie over zijn notitie.

 

Als laatste geeft Eenhoorn aan dat hij de bal op het veld heeft gelegd en vraagt hij zich af wie de eerste trap tegen de bal gaat geven.

 

Zoals eerder aangekondigd doe ik tegenwoordig weer een beetje aan voetbal, weliswaar met alleen maar mannen die de pensioengrens zijn gepasseerd, maar daarom niet minder leuk. Ik wil de uitnodiging van Eenhoorn graag aannemen, maar doe eerst een waarschuwing aan zijn adres. In mijn glorietijd als voetballer speelde ik in de verdediging. Van Bobby Haarms, destijds trainer van VV Aalsmeer leerden we dat de aanvaller er op geen enkele manier ‘door’ kwam, desnoods eerst de man en dan de bal.

 

Ik ben dat nog niet vergeten en stap met veel vertrouwen het speelveld van Eenhoorn in.

 

Prettige wedstrijd!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin