Voedselbank is voor (gezond) voedsel

Veel burgers dragen de Voedselbank en haar klanten een warm hart toe. De Voedselbank juicht alle initiatieven om (houdbaar) voedsel te verzamelen en aan te leveren van harte toe. Wekelijks leveren ondernemers en burgers hun bijdrage. Op de site van de voedselbank is onder “Donaties” te lezen hoe hierin te handelen.

In deze tijd van Sinterklaas en Kerst zijn er ook veel initiatieven voor het inzamelen van speelgoed, kleding en snoep. Dat is sympathiek, maar de Voedselbank wil zich richten op (zo gezond mogelijk) voedsel; daar hebben de tachtig vrijwilligers de handen aan vol. Het klantenbestand is de laatste drie maanden met maar liefst 40% gegroeid.

Voor verzamelen, opslaan, sorteren en verdelen van bijvoorbeeld speelgoed of kleding heeft de Voedselbank geen tijd en ruimte. De Voedselbank is geen speelgoed- of kledingbank. Gelukkig zijn er veel andere initiatieven en organisaties die zich richten op bijvoorbeeld kleding of speelgoed. We verwijzen onze klanten daar ook naar. Ook ontvingen de klanten van de Voedselbank kort geleden waardebonnen ter besteding in een tweedehands winkel. En met Sinterklaas of Kerst is er altijd wel iets extra’s voor de kinderen. Op hun verjaardag ontvangen kinderen een doos van de Stichting Jarige Job.

De Voedselbank hoopt op begrip voor het standpunt dat zij in het belang van haar klanten focust op (gezond) voedsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin