Vliegtuigherrie ontvlucht

""Op 12 maart 2019 heb ik voor het laatst de deur van mijn huis in Aalsmeer achter mij dicht getrokken. 

 

Na een lang en moeizaam besluitvormingsproces hebben ik en mijn vrouw besloten de – wat ons betreft – tot absurd toegenomen geluidsterreur in de Stommeer te ontvluchten.

 

Wat wij te verduren kregen toen wij hier kwamen wonen, noemden we ‘niet leuk, maar acceptabel’. Echter, de groei naar 90.000-100.000 vliegbewegingen per jaar – en als het aan de overheid ligt nog (veel?) meer – trekken wij niet (geluid- én milieuverontreiniging). 

Het vooruitzicht dat Schiphol op de Aalsmeerbaan mogelijkerwijs steeds vaker ‘de randen van de nacht’ (06:00-07:00 en 22:00-23:00) gaat opzoeken, was voor ons een extra zetje. 

 

Wat het voor ons ‘makkelijk’ heeft gemaakt, is dat de kinderen het huis uit zijn en dat wij beiden niet meer werken. Desondanks blijft het opgeven van ons sociale netwerk, dat we onze kinderen nu veel minder gaan zien en de enorme financiële kostenpost, een groot offer. Onze slogan is dan ook geworden, ‘vertrekken is een drama, maar blijven is een nog veel groter drama’.

 

De zoektocht naar een andere woonplek was niet eenvoudig voor ons. Wij hadden ‘vliegtuigloos’ willen gaan wonen, maar kijk naar de radarplots van Schiphol en de conclusie is dat je voor ‘vliegtuigloos’ ver buiten de randstad moet gaan wonen: de kop van Noord-Holland, het oosten van het land, Zeeland en nog een paar gebieden. Zo erg is het al in ‘Vliegveld Nederland’!

 

Uiteindelijk hebben wij een mooie ‘vliegtuigarme’ plek gevonden op een uur rijden van Aalsmeer – een door ons gesteld maximum vanwege het contact met onze kinderen – en daar gaan wij een onbestemde, spannende, maar ook ‘zonnige’ toekomst tegemoet.

 

Het moge duidelijk zijn dat het dan niet praktisch meer is om voorzitter van BWA te blijven en ik ben dan ook afgetreden als voorzitter. Echter, ik heb aan de overblijvende bestuursleden aangeboden om indien gewenst, op afstand beschikbaar/betrokken te blijven.

 

Over enige tijd zal er een ledenvergadering worden georganiseerd, waarin een nieuwe voorzitter (en mogelijkerwijs een of meer nieuwe bestuursleden) zal worden gekozen. 

 

Ik wens jullie allemaal veel positieve ontwikkelingen in het Schipholdossier toe!

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit Jan van de Lagemaat

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin