Sfeervol Winterconcert D66 met eigen talent

"" Zondag 20 november jongstleden vond in het sfeervolle Oude Raadhuis het eerste D66 Winterconcert plaats. Met eigen talent wel te verstaan. Want alle artiesten waren D66’ers of familie en vrienden. De akoestiek in het Oude Raadhuis in de Dorpsstraat van Aalsmeer is voor dit soort kamerconcerten verrassend goed. Het concert viel zo in de smaak dat D66 Aalsmeer heeft besloten voortaan jaarlijks een winterconcert te organiseren.

Door D66 Aalsmeer-voorzitter Willem Kikkert werd een bont programma samengesteld dat zeer de moeite waard was. Met prachtige kunstwerken uit de collectie van Rabobank Regio Schiphol als decor waren de sterren van de middag ongetwijfeld de bijzonder getalenteerde kleinkinderen van oud-D66- en oud-PACT-raadslid Marian Kaaijk, Faas (13) en Boet (12). Zij speelden op de piano zowel solo als quatremains stukken van Bach, "" "" "" Telemann en Purcell. Boet is bovendien een geweldige trompettist op de piano begeleid door zijn moeder Lisa Kaaijk.

Met veel gevoel en zijn prachtige donkere bas-baritonstem zong oud-fractieassistent van D66 en oud-PACT-raadslid Willem Kikkert twee liederen uit De Winterreise van Schubert, Gute Nacht en Der Wegweiser. Een gastoptreden was er van Wilbert Streng. Hij zong van Purcell een slaapliedje waarvoor de verlichting in de grote zaal van het Oude Raadhuis sfeervol werd gedimd. Beiden werden prachtig begeleid door pianiste Lisa Kaaijk, die geregeld de tweede zangstem inzette.

Betoverende klanken van dwarsfluit en cello vulden het Oude Raadhuis met het Allegretto uit de Hamburger Sonate van Carl Philip Emanuel Bach en een cantabile en dolce uit de Tafelmuziek van George Phillip Telemann, prachtig vertolkt door het duo Erica de Ridder en echtgenoot Quinten Bunschoten, jarenlang voorzitter van PACT en D66.
 
Als melkboer Tevye uit de operette Annatevka droomde Sem van Hest op humoristische wijze en met zijn aangename baritonstem in het bekende liedje If I were a rich man ervan rijk te zijn. Lisa begeleidde hem op de piano.

Met een jazzintermezzo met Boet Kaaijk op trompet, Lisa Kaaijk op piano en Goos Kaaijk op slagwerk op de achtergrond werd nog lang en gezellig nageborreld.

Twee conclusies konden worden getrokken door de circa 30 aanwezige sociaal-liberalen: Het Oude Raadhuis is terecht een kunsthuis dat niet alleen exposities van beeldend kunstenaars herbergt maar buitengewoon geschikt is voor kamerconcerten. En het winterconcert zal een vaste activiteit worden van D66 Aalsmeer voor haar leden en alle muziekliefhebbers.

(Foto's D66)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin