Schipholby surround sound

Misschien heeft u het al gemerkt? Sinds 25 mei is er een kans dat de Aalsmeerbaan ingezet wordt voor nachtelijke starts. Tot 22 juni is er ontheffing verleend. Het is een verplaatsing van de nachtelijke starts die (inmiddels) normaal over de Zwanenburgbaan worden afgewikkeld. Ook Schiphol heeft zijn waterbedeffect. Waar de nachtelijke landingen (nu niet mogelijk op de Zwanenburgbaan) plaatsvinden is niet gemeld.

Een deel van Aalsmeer en Kudelstaart krijgt nu voor een korte periode een deel van de overlast die voor het andere deel van Aalsmeer en Kudelstaart soms nachtenlang aaneen de slaap verstoort. Zij die precies in het gebied wonen dat van beide banen de overlast ondervindt hoeven niet raar op te kijken wanneer het geluid om 23.00 niet van de ene naar de andere zijde verplaatst.

In het bericht dat BezoekBas gepubliceerd heeft over het groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan, staat te lezen dat het onderhoud van zes naar vier weken is teruggebracht naar aanleiding van de wensen van het sectoroverleg. Welke belangen hierin meegewogen worden is ons niet bekend, maar dat het zich afspeelt op een waterbed met daarnaast een hypermoderne geluidsinstallatie zit bij mij in het hoofd. Dat Aalsmeer niet specifiek meer genoemd wordt in het bericht heeft zijn oorzaak in de opgaan van Aalsmeer in een groter geheel, het Groene Hart Oost.

En toch vind ik het prettig dat er vooraf gemeld wordt dat het baangebruik aangepast wordt. Meld u aan bij Bezoekbas, geef aan wanneer u overlast ondervindt en vink aan dat u dit soort meldingen wenst te ontvangen. Heeft u in Aalsmeer last van geluid? Maak tegengeluid! Klachten via bezoekbas.nl en rammel bij hen aan de portal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin