Rekening houden met alle Aalsmeerders?

Hallo, wij zijn er ook nog.

Al twintig jaar loop ik met mijn honden door het Hornrmeerpark, elke dag. Als je het grote rondje loopt, is dat precies dertig minuten. Tijdens mijn rondje spreek ik veel met mensen, met of zonder hond, mensen van de Uiterweg, Legmeerdijk, Oosteinderweg, plan Blom en uit Zuid, uit de Stommeer, Kudelstaart, van de Ringvaartzijde, Dorpshaven en van plekken uit Aalsmeer waar ik nog niet wist dat daar ook gewoond wordt.

Voor de meesten van hen is dit ook het dagelijkse rondje dat ze lopen. Voor veel mensen is het hun dagelijkse sociaal contact, hun broodnodige bewegingsplek. Het kan alleen hier, want verder is er bijna niks in Aalsmeer.

Dit is het enige echte park.

Maar binnenkort houdt het op, het gaat gewoon weg. De plannen zijn zo dat de voetbalvelden worden uitgebreid en het park word gehalveerd. Vreemd toch als je bedenkt dat het park van zonsopgang tot zonsondergang zeven dagen per week gebruikt wordt en de voetbalvelden slechts enkele momenten van de week. Het zou hetzelfde zijn als in Amsterdam ineens het Vondelpark wordt gehalveerd.

Eigenlijk zou het niet meer dan normaal moeten zijn dat het rondje voor alle dagelijkse parkgebruikers uit heel Aalsmeer gewoon blíjft.

Wij lopen dan wel rond de voetbalvelden. Dat is toch een zeer bescheiden wens. Rekening houden met alle Aalsmeerders.

[Nieuws over Aalsmeer, 15 oktober 2013]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin