Project Nieuwe Energie Kudelstaart

Het project Nieuwe Energie – een Bewoners initiatief van vier huiseigenaren , voor ca.100 woningen in Kudelstaart-Zuid (Anne Frankstaat/Haya van Somerenstraat) ziet er kansrijk uit.

De Gemeente Aalsmeer heeft subsidie verstrekt  uit het Duurzaamheidsfonds. Dat heeft het mogelijk gemaakt om de organisatie van dit project goed op de rails te krijgen. We werken samen met plaatselijke energie-adviseur: SIENERGIE.

Nu zes maanden verder, sinds het najaar van 2018, staan we op het punt om met ongeveer 30 woningen opdracht te verstrekken aan lokale leveranciers.

Het wordt nu echt spannend, omdat we vanaf eind mei echt opdracht gaan verstrekken aan bedrijven om zonnepanelen te installeren, isolatie maatregelen te treffen en praktische andere investeringen te doen in onze woningen, die energetisch slim zijn.

Doel is nog steeds: de kwaliteit van de energievoorziening  van onze huizen te verbeteren, energie te besparen, ons wooncomfort op te vijzelen om klaar te zijn voor de toekomst en ook de waarde van onze woningen te verhogen.

Tot nu toe is al veel werk verricht: er is een energiescan gemaakt van voorbeeldwoningen. Er zijn verschillende informatieavonden belegd. Contact gelegd met leveranciers, offertes aangevraagd en er zijn contacten gelegd met financiers.

We zijn nu  klaar voor het echte werk: Over een paar weken tekenen we de overeenkomsten. 

Nu dus de kans om aan te sluiten! Meld u zich als u over een eigen woning bezit aan bij Theo Bergonje, 0622514297 of mail: Theo.Bergonje@rws.nl

Water en Energietransitie:

Het vervolg  van het Project Nieuwe Energie in Kudelstaart is al in voorbereiding: kort na de zomervakantie –  kan de basis worden gelegd voor het Project OMMEKEER: 

De start van een Energie, Water en Afval project voor heel Kudelstaart. In de vorm van een Coöperatie. Mogelijke samenwerking met de Provincie Noord-Holland, Stichting Warmtenetwerk, Waternet, het Klimaatverbond en Hoom. Als u dit mee wil organiseren, laat het dan weten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel