Pompoenen speurtocht 2017 Zijdstraat: (even) Fietsvrij

Tot tevredenheid van de honderden kinderen, maar ook van de ouders, oma’s en opa’s en het winkelend publiek, werd de pompoenenspeurtocht 2017 in de hoofdwinkelstraat de Zijdstraat in het centrum van Aalsmeer, een groot succes.

Blijmoedig trotseerden glimlachend de dames achter de Halloweenkraam uren lang de koude herfstwind en verrasten menig kind met een zakje griezelsnoep met daarin een heuse zwarte griezelspin! De pompoenensoep en het griezelijsje maakte het tot een griezelgezellige herfst- Halloween- middag.

Maar toch…, als begeleidende opa van drie kleinkinderen griezelde ik pas echt, toen ik bemerkte dat er juist op deze dag het fietsen en zelfs het scooter en brommer rijden waren toegestaan in de Zijdstraat.

Ik was zeker niet de enige, die schrok van het gedrag van sommige fietsers, scooters en brommers. Rakelings scheerden ze vaak met volle snelheid vlak voorbij de nietsvermoedende huppelende kinderen. Natuurlijk ging het, net zo als zo vaak, gelukkig maar weer net goed. Maar is dat niet je kop in het zand steken. Er moet zeker eerst iets gebeuren? En wie is dan verantwoordelijk?

De opmerking van die ene moeder, toen haar dochtertje van vijf jaar in alle onschuld van winkel naar winkel huppelde toen ze tot haar verrassing weer een pompoen in een andere etalage ontdekte, blijft me achtervolgen: ‘Kijk je uit met oversteken!’

Ik vind het onbegrijpelijk, dat de organisatie en de mede verantwoordelijke partijen vanuit de politiek die de vergunning hiervoor verleend hebben, zich zelf kennelijk niet voldoende genoeg de vraag hebben gesteld: Hoe zit het met de optimale veiligheid bij dit evenement (in deze onverantwoorde setting), met name voor onze kinderen/ kleinkinderen, ter plaatse?   

Wilt u nog eens goed kijken, naar de e.v.t. noodzakelijke preventieve maatregelen bij dit soort kinderrijke evenementen, ten einde de optimale veiligheid te kunnen waarborgen nu en in de toekomst? 

Graag uw reactie:

(De eerlijkheid gebied te vermelden, dat – MeerAalsmeer winkeldorp – al heel snel via een e-mail reageerde, waarin ze deze middag zouden gaan evalueren en terug zouden koppelen met hun reactie op deze brief)

Vriendelijke groet, Opa Zelen.                                    Aalsmeer 29 oktober 2017             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin