Mooie Kerstzangavond in De Spil

Zondagavond 14 december vond in De Spil in Kudelstaart een Kerstzangavond plaats. Zo'n 200 mensen hadden de weg naar De Spil gevonden, familie/vrienden van de leden van het Interkerkelijk Koor Song of Joy maar ook veel belangstellenden.

Andere jaren gaf Song of Joy veelal een kerstconcert in hun thuisbasis De Spil. Samen met de Samen-op-Weggemeente Kudelstaart (binnenkort PKN-gemeente Kudelstaart) heeft men er voor gekozen het concept aan te passen naar een kerstzangavond. Koorzang werd afgewisseld met samenzang, zodat de aanwezigen actief betrokken werden bij de avond.

Song of Joy zong, o.l.v. dirigent Hilbert Kamphuis, een achttal liederen waaronder een mooie medley van kerstliederen en een mooi gezongen God is liefde. Het lied For untu us uit de Messiah werd met enthousiasme gebracht, maar bleek toch lastig uit te voeren door de vele partijwisselingen. De Nederlandse versie van Go tell it on the mountain, dat samen met het publiek werd gezongen, bracht sfeer in de zaal en voorzichtig begon de zaal 'ritmisch' mee te klappen.

Song of Joy werd muzikaal begeleid door Jaap van Muijden op piano en Jan Sikkema op het orgel. Naast orgel en piano werd de samen- en koorzang begeleid door het Aalsmeers Saxofoonquartet o.l.v. Kees van Oudenallen, dat tevens enkele mooie instrumentale stukken ten gehore bracht. Zang en muziek werden afgewisseld met enkele gedichten. Ds. Hans van Dalen had de leiding van de avond.

Al met al een mooi en evenwichtig programma dat voor herhaling vatbaar is. Waarom zou dit initiatief niet uit kunnen groeien naar een nieuwe en moderne vorm van de (Volks)kerstzang waar velen nog goede herinneringen aan hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin