Martijn Schok en Greta Holtrop een paar apart

Concert: Boogiewoogie, Blues & Swing in ‘Exclusief bij Bob & Gon. Bestaande uit Greta Holtrop (zang), Martijn Schok (piano), Hans Ruygrok (bas), Rinus Groeneveld (saxofoon) en Maarten Kruijswijk (drums). Gezien in: Crown Theater, zondagmiddag 2 februari.

De zondagmiddag 2 februari bij ‘Exclusief bij Bob & Gon’ was een droomscenario. Vanaf het moment dat Martijn Schok en Greta Holtrop het podium betraden was het onmiddellijk duidelijk: Dit wordt een topmiddag.

De nekwervels van de vele aanwezigen pleegden in eerste instantie overwerk. Gedwongen door de opzwepende muziek bleven de hoofden heftig meebewegen. Het kon gewoon niet anders, al op voorhand werd duidelijk dat aan het eind van de middag ook armen en benen mee zouden doen. Iedereen was aan het dansen en zong mee. Martijn Schok en Greta Holtrop zijn hét medicijn om de somberste maanden van het jaar te overwinnen. Luister één keer naar het pianospel van Martijn en de mens is voor altijd genezen van zijn depressie.

‘Ach wat heerlijk’, verzuchtte er iemand op een van de achterste rijen. Het publiek werd door Greta, een lust voor het oog, op reis meegenomen, leerde over de geschiedenis van de Boogie Woogie en alle muziekstromingen die daar weer uit voort gekomen zijn. Men zag door haar verhaal als het ware de zwarte mensen zwoegen aan de door hen aangelegde spoorweg om zich daarna in de avonduren te verliezen aan drank en muziek.

De opbouw van de middag was perfect. Eerst de solo’s van het pianowonder Martijn, die de in de wereld van de Boogie Woogie wordt gezien als een fenomeen. Later voegden zich daar bassist Hans Ruygrok en drummer Maarten Kruijswijk aan toe. Nog weer later was het saxofonist Rinus Groeneveld die een muzikale hoofdrol vervulde.

Niet alleen het publiek beleefde een feestje ook de musici zelf laafden zich aan het enthousiasme van het publiek. Voor Martijn en Greta was het een thuiswedstrijd die zij glansrijk wonnen. Vele fans waren aanwezig en degene die het niet waren zijn het geworden. Hetgeen ook zeker telt voor het duo Bob & Gon. ’Ik beleef echt een middag uit, heerlijke wijn en leuke hapjes, waar vind je dat nog?’ was de mening van een van de aanwezigen.

Dit seizoen staan er nog twee bijzondere concerten op de eerste zondag van maart en april gepland. Mis deze muzikale hoogtepunten niet en reserveer tijdig: Loop binnen bij Espago, Ophelialaan 105, waar gastvrouw Gon alle gegevens en mogelijkheden verstrekt. Geen tijd? Ga dan naar de website van het Crown Theater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin