Lidl naar Kudelstaart?

Wethouder Gertjan van der Hoeven staat met lege handen. Er had iets moois kunnen verrijzen op de locatie Rabobank. Huisvesting voor jongeren, die op zich zelf willen wonen. En achter het gebouw een recreatieve invulling.

De enige reddingsboei die er geweest is, is niet geworpen door de commissie ruimtelijke kwaliteit,, voorheen de welstandscommissie, voorheen de schoonheidscommissie. Zij waren positief over het bouwplan ("Het werk van de commissie is gericht op het behouden en versterken van de typische karakter van buurten en wijken"). De gemeente kan onder zwaarwegende bezwaren afwijken van het advies, maar waren die bezwaren er? Men wilde toch een publiekstrekker voor de middenstand van Aalsmeer?

Ik zie nog wel kansen. Het is mijns inziens niet zo dat Lidl een uitgekiend beleid heeft achter de bouwplannen. Eerder geloof ik de theorie van Pierre Tunning dat Lidl een eentweetje heeft met de Rabobank, dat zij gebouwen overnemen die vrijkomen.

Het lijkt mij dan ook best kansrijk als de wethouder in gesprek gaat met de directie van Lidl over bouw in Kudelstaart. Tienduizend inwoners met een kleine zelfbedieningswinkel, terwijl in Aalsmeer-Centrum al Deen, Albert Hein en Action aanwezig zijn. Daarbij opgeteld de verkeersproblematiek, vooral als er een knip komt in de oude N201 en het ridicule idee van een ophaalbrug aan het begin van de Uiterweg.

Conclusie: een Lidl too much. 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin