Lidl komt? Denk om veiligheid fietser

[De eventuele komst van supermarkt Lidl naar de Rabobanklocatie aan de Stationsweg doet al geruime tijd veel stof opwaaien. Hieronder vraagt Hansje Havinga aandacht voor de verkeersveiligheid van fietsers]

Langs de Westeinderplas kunnen fietsers gebruikmaken van een fietspad, gemarkeerd en soms vrijgelegen. Dat fietspad houdt op bij de Kolenhaven. Hoewel de weg breder wordt, is de veiligheid van de fietser niet gewaarborgd doordat auto’s elkaar nu wel kunnen passeren en vaak geen rekening meer houden met fietsers.

Ter hoogte van het oude postkantoor is ook nog een bushalte aan beide zijden en de bevoorrading van de supermarkt gebeurt met grote vrachtwagens. De verkeersveiligheid op de Stationsweg wordt met een vestiging van Lidl onveilig, zeker voor fietsers.

Mocht de gemeente overgaan tot verlening van een vergunning voor Lidl aan de Stationsweg, dan hoop ik dat ze een gemarkeerde strook voor fietsers zal aanbrengen.

Vorige week is op de Legmeerdijk een ongeluk gebeurd waarbij een fietser onder de wielen van een vrachtwagen is gekomen. Helaas kunnen we ongelukken niet voorkomen, maar we kunnen wel zorgen dat fietsers veilig zijn op de weg door middel van een gemarkeerde fietsstrook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin