Lezerspost: ‘Gedenkteken terug na reconstructie kruispunt’

In de rubriek ‘Lezerspost’ een bijdrage van Cas en Mar, bewoners van de Herenweg die dankbaar zijn dat de kruising met de Ambachtsheerweg na de reconstructie een stuk veiliger is geworden. Maar ook dat het gedenkteken voor de omgekomen fietsster terug is gezet in de berm.

Op zondagmiddag 28 juli 2019 heeft op de kruising van de Ambachtsherenweg met de Herenweg een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een overstekende wielrenster. De wielrenster is na de aanrijding in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd waar zij enkele dagen later aan haar verwondingen overleed.

Familieleden van het slachtoffer hadden kort hierna stenen verzameld en steenmannetjes als gedenkteken bij de toenmalige rozenbottelstruiken neergezet. Bij de reconstructie van het kruispunt is dit monument tijdelijk weggehaald. Maar tijdens de afrondende werkzaamheden hebben gemeentewerkers de steenmannetjes op ons verzoek bij de boom neergezet.

De kruising is weer gereed. De nieuwe weg is nu een 60 kilometerweg geworden met flinke drempels, een verlengd vrij liggend fietspad en verplaatste oversteek. Een stuk veiliger nu!  

Wij zijn Walter en Arnaud, de gemeentewerkers van Aalsmeer/Kudelstaart, bijzonder dankbaar voor hun betrokkenheid, aandacht en goede zorg.

Cas en Mar

Lees vorig bericht

Officiële mededelingen 3 februari 2022

Lees volgend bericht

Fietspad Bachlaan nog maanden dicht


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *