Leerlingen Wellantcollege naar beroepskeuzemanifestatie Choice

Op vrijdag 24 januari bezochten alle tweede klassen van Wellantcollege de Groenstrook en Westplas de CHOICE beroepskeuzemanifestatie in het Kennemer Sportcenter in Haarlem.

CHOICE is bedoeld als een eerste kennismaking met de MBO-vervolgopleidingen in de sectoren Economie, Natuur & Milieu, Techniek en Zorg & Welzijn. Veel leerlingen in klas 2 hebben nog niet zo’n idee wat ze na het VMBO willen gaan doen; hopelijk hebben ze na het meedoen aan CHOICE daar wat ideeën over gekregen.

Want meedoen moesten ze: in rondes van 9 minuten en in groepjes van 10-12 voerden de leerlingen 12 praktijkopdrachten uit, variërend van straatstenen knippen tot schoonheidsverzorging. Dat laatste liet z’n sporen na, ook op de hoofden van veel jongens, die met prachtig gekleurde strepen in het haar de stand verlieten. De workshops werden grotendeels gegeven door MBO-studenten, soms ook door MBO-docenten.

De CHOICE-manifestatie  is elk jaar weer een leuke, actieve manier om kennis te maken met veel verschillende beroepen, en het legt een goede basis voor de verdere oriënterende activiteiten in klas 2 (de bedrijvencarrousel in juni) en in de bovenbouw.

Na de manifestatie werd op school met de leerlingen nabesproken wat hun ervaringen waren, en moesten ze een beroepskeuzetest doen. Verreweg de meeste leerlingen vonden het bezoek aan  CHOICE een geslaagd alternatief voor een dag les. Het enige minpunt: ze moesten om half acht op school zijn…  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin