Kansrijk

Clubgebouw VV Aalsmeer
School
Huizen
Feesterij De Bok
Kinderdagverblijf
Midgetgolf
Zwembad
Sporthal
Tennishal en fitness
Tennisbanen buiten
FC Aalsmeer
Kinderboerderij
Dierenbescherming
Postduivenvereniging
Buurthuis

Waarschijnlijk is bovenstaande een onvolledige opsomming. Veranderingen behoren tot de mogelijkheden in de nabije toekomst.

Zijn er overeenkomsten in deze lijst? Met andere woorden: wat hebben zij gemeen? Inderdaad, we kunnen deze vinden in de Hornmeer. Maar wat nog meer?

U raadt het natuurlijk. Genoemde gebouwen en aangrenzende velden zullen een grote hoeveelheid energie nodig hebben. Je kunt voorrang geven aan elk apart. Ieder voor zich zijn eigen spel. Dus zoek het zelf maar uit. Maar mijn voorkeur gaat uit naar een gezamenlijke activiteit, die zo doelgericht is dat hij uiteindelijk uitmondt in een scoringskans. Deze kans is gemakkelijk te benutten. Scoren is dan simpel. Niet te missen. We zullen dan tot in lengte van jaren profiteren van een unieke succesvolle milieuprestatie.

Wat en hoe?
We hebben energie nodig. Duurzame energie uiteraard. Ons doel is immers het opwekken van duurzame ENERGIE. Het middel is het plaatsen van zonnepanelen op de gebouwen in ons Hornmeerpark. Dat moet uiteindelijk besparend werken. Misschien wel energieneutraal. Door verbondenheid en door samen te werken met bijvoorbeeld Stichting Sienergie kan dit spel gespeeld worden.

(Citaat van Cruijff: "Alleen kun je niets. Je moet het samen doen, want in een verliezend elftal kun je nooit de beste worden.")

Waar?
In ons prachtige ECOPARK HORNMEER!

Toegift
Verlenging. Nee, geen strafschoppen, maar milieubonuspunten. Te verdienen in GREENPARK. Al jaren een blok aan de benen van Aalsmeer. Daar zal een ECODORP kunnen verrijzen. (Is dit mogelijk vanwege de regels betreffende Schiphol?) Ik weet dat in onze omgeving een paar dorpen hiermee bezig zijn. Er is nog tijd, maar niet te veel.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin