‘Just a LIDL problem…’

Dat dachten onze vroede vaderen, toen deze marketentster ons mooie Rabobankgebouw aan de Stationsweg kocht. En gelijk kregen onze raadslieden een heuse AH-erlebnis: nog een SUPER supermarkt in ons dorp streelt niet alleen ons ego maar ook ons imago! Helaas echter vergaten we even op de kleintjes te letten! Pas nu het (te?) laat is, wijzen objectieve en onbezoldigde betrokkenen ons terecht op de architectonische, infrastructurele en MAKRO-economische nadelen. Dilemma voor de verantwoordelijke raadslieden: “Willen we straks opnieuw in de raad of gaan we door voor de € 1000…?

Het ergste is dat een stijlvol, beeldbepalend gebouw van lokale statuur plaats moet maken voor nota bene een supermarkt… (!). Terwijl diezelfde supermarkt een paar meter verderop juist een aanzienlijke verbetering zou zijn ten opzichte van het oude – 'postmoderne' maar mistroostige – postkantoor, dat net zoveel parkeerruimte heeft doch veel toegankelijker is… De oplossing lijkt voor de hand te liggen!

Verder is het complexe kruispunt van Van Cleeffkade, Zijdstraat, Grundelweg, Uiterweg en Stationsweg nu vaak al niet in staat het vele verkeer te verwerken en weet ook het Raadhuisplein niet altijd raad met het parkeeraanbod. Een extra SUPER vergroot beide problemen nog eens super extra, terwijl het riante Rabogebouw als water-woon-centrum met rondom een rondweg juist dé oplossing lijkt voor de ontsluiting van het centrum én bovendien perfect in onze ambitieuze watersportambities past…

Tenslotte is een extra winkel aan de Stationsweg geen oplossing voor de leegstand achter in de Zijdstraat, maar kost deze wellicht wel klandizie voor de winkelier dichterbij, wiens klanten zowel verkeersproblemen als parkeerproblemen moeten overwinnen voor een broodje of een boeketje. “Nee, dan maar even naar Hoofddorp of Uithoorn,” zullen velen denken, vooral nu de nieuwe N201 sowieso al het doorgaande verkeer die kant op stuurt…

Toch is er nog hoop voor ons dorp en onze dorpsraad. Wij hebben immers zat ideeën en middelen voor het creëren én oplossen van verkeersproblemen en wellicht is er ook te praten over nog een andere plek voor die broodnodige LIDL. Uiteindelijk moeten ALDIe SUPERs PLUS JUMBO markten straks al die honderdduizenden toeristen voeden, die bij ons hun bootjes komen afmeren en hun Schiphol-auto’s parkeren…

HOOG aan de VLIET zijn (nog) grote, groene polders met plenty plek voor het parkeren en ontsluiten van auto's, doch zonder bestemmingsverkeer, zoals de Parkmeer! Wie weet kan een poldermodel weilandwinkel de Nieuwe Aalsmeerderlaan nog enig bestaansrecht geven… Maar ook als daarvoor nu te “LIDL interest” zou zijn, wordt het in ons dorp ooit wel weer goed winkelen voor Henk en Ingrid, net als voor BAS en DIRK!

Wellicht weet u dat ik ervan houd om het ene probleem met het andere op te lossen, zoals daar zijn: een lelijk gebouw ruilen voor een aantrekkelijker supermarkt, een stuitend verkeersknooppunt ombouwen tot een vlot promotierotondje, spaarcentjes voor ongewenste ontsluitings(om)wegen gebruiken voor een SUPER oplossing voor het centrum… Wij willen per slot toch ook de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!

Zo zie je maar, een beetje SPARren met de burger kan welwillende politici wellicht op ideeën brengen die wél willend worden ontvangen door de burgerij. Maar ja, ik ben dan ook geen politicus. Politici zijn nu eenmaal geen ondernemers of arbeiders, het zijn politici, mensen die het beste moeten kiezen uit vele verschillende opties… Maar eerst mogen wij kiezen wie deze keuzes straks gaan maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel