Intrekken fietsverbod Middenweg leidt tot nieuwe vragen

Afgelopen donderdagmiddag kreeg ik een brief doorgestuurd van de gemeente 

 

Naar aanleiding van ons “bezwaar” heeft de gemeente het voorgenomen fietsverbod ingetrokken. Er zijn vele vragen gesteld vanuit de politiek naar de gemeente waarom en welke reden er een fietsverbod zou moeten komen. Er was geen enkel rapport en adviesbureau te vinden die achter het fietsverbod stond.

De huidige situatie zoals deze nu is heeft geen reden tot een fietsverbod dus kon de gemeente niet anders dan het fietsverbod intrekken.  

 

Ik vind het jammer dat de gemeente nu geen enkele vraag heeft beantwoord en geen argumenten heeft genoemd waarom men voornemens was om dit verbod in te stellen.

 

Betreffende de brief heb ik dan ook nog een vraag. De gemeente zegt dat ik een zienswijze heb ingediend en dat daarop is bekeken wat het risico is om het fietsverbod niet in te stellen. Ik ben benieuwd hoe je zoiets berekent? En hadden ze dat dan niet eerder kunnen berekenen, het lijkt mij zowieso dat je dat van tevoren moet bekijken 

 

Desondanks maak ik mij nog steeds grote zorgen.

Nu het fietsverbod ongedaan is gemaakt kunnen er over de Middenweg volgens de CROW richtlijnen geen LZV voertuigen afgehandeld worden. Dus kan een vervoerder geen vergunning krijgen voor een LZV voertuig.

 

De gemeente staat wel toe dat het tankstation dat zich binnenkort gaat vestigen, wel dit soort voertuigen mag afhandelen. Dat is ook tegen de regels.

 

Binnen enkele maanden zal zeer waarschijnlijk de Brazilielaan de Middenwegfunctie overnemen en een hoofdontsluitingsweg worden voor Aalsmeer Oost.

 

Deze route staat ook niet beschreven in het vervoersplan AVVP (Aalsmeers Verkeer en Vervoerplan)van 23 februari 2010 van de gemeente. Ook dat is dus tegen de regels.

 

Ik hoop dat de raad hier eens goed naar gaat kijken. 

 

Het ene probleem lijkt opgelost maar we blijven nog met vele onbeantwoorde vragen zitten.

 

Ron Hooyman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin