Hondenpoepbeleid

Dit is toch niet normaal?!? Bij mij rijst deze vraag steeds vaker: “wat is tegenwoordig nog normaal?” Niet alleen op het gebied van het Hondenbeleid trouwens hoor! 

Normaal slaat op de term normen & waarden, wat mij brengt op het 'waardeloze' gedrag van bepaalde mensen. En dan doel ik vooral op de gemakzucht!

-        Als je paraplu onderweg stuk waait, dan moet die natúúrlijk direct ‘uit je systeem’ en dus maar in de bosjes?

-        Als je blikjes of flesjes drinken haalt en die zijn onderweg leeg, dan kun je die ècht niet even bij je houden tot je een afvalbak tegenkomt???

-        Of je haalt bij de pizzeria een pizza, is het dan ècht te veel gevraagd om de doos in een afvalbak te gooien? Ja, want die dozen zijn daar eigenlijk te groot voor, dan moet je hem eerst dubbelvouwen en dat valt natuurlijk niet mee met dat stugge karton. Maar neem hem dan mee naar je papiercontainer, daar hoort ie, want dan kan hij gerecycled worden!

-        En als je met je fiets een (of 2) lekke band(en) krijgt, dan kun je hem even achterlaten en hem later ophalen, toch? Maar er worden steeds meer fietsen gewoon afgedankt achtergelaten, zo staat er al een paar weken een mountainbike met 2 lekke banden tegen een lantaarnpaal langs Baanvak (zonder slot!)

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik wilde het eigenlijk over het honden(poep)beleid hebben.

De BOA’s zijn lekker actief met het controleren van de hondeneigenaren en delen diverse bekeuringen uit: 

·  Voor het niet-aanlijnen van een hond binnen de bebouwde kom: € 90,-

·  Voor het niet opruimen van hondenpoep: € 140,-

·  Voor het laten lopen/verblijven van een hond op speelplaats, speelweide, schoolplein, zandbak, sportvelden: € 140,- 

Maar ook dit levert weer achterbaks gedrag op zoals je op de foto’s kunt zien, “ik moet de hondenpoep opruimen met een zakje, maar als niemand kijkt dan slinger ik het lekker alsnog de bosjes ofzo in”. Er wordt blijkbaar niet bij stilgestaan dat zo’n plastic zakje nog milieuvervuilender is dan de poep alleen!

Want ja, de hondenpoep laten liggen ziet er niet alleen heel goor uit en is meer dan irritant als je erin gaat staan! Het levert een serieus gevaar voor onze gezondheid:

De ontlasting van honden veroorzaakt alleen in Nederland al een hele "afvalberg". Er zijn ongeveer 1,8 miljoen (!) honden in ons land. Samen produceren zij meer dan 140 miljoen kilo (!) hondenpoep. Hondenpoep bevat veel bacteriën en is gevaarlijk voor de gezondheid. Dit geldt niet alleen voor de verse uitwerpselen, maar zelfs ook nog voor "oude", ingedroogde hondenpoep.

Echinococcus multilocularis *(lintworm)
De Echinococcus multilocularis of lintworm komt de laatste jaren steeds vaker voor in Midden-Europa. Hiermee besmette honden kunnen er via hun ontlasting voor zorgen dat ook de mens besmet raakt. Stof van, met lintworm besmette, droge hondenpoep kan eitjes van de lintworm bevatten. Deze kunnen vervolgens door de mens onopgemerkt ingeademd worden, waardoor de besmetting plaats vindt.

Canine Parvo virus
Via de hondenuitwerpselen kan het zeer gevaarlijke Canine Parvo virus verspreid worden. Dit virus is vooral voor puppy’s erg gevaarlijk en kan zelfs dodelijk zijn. Het wordt gemakkelijk overgedragen via de overal rondslingerende hondenpoep, maar ook via onderling contact tussen honden. Omdat op hondenuitlaatplaatsen veel honden komen en dus ook veel hondenpoep ligt, worden deze plekken door aardig wat hondenbezitters gezien als ware besmettingshaarden. Op zich zit daar wel wat in, maar hierdoor gaan ze juist de plaats vermijden die nou net is aangewezen als hondenuitlaatplek.

 “BAASJE…IK STOEI, IK KNUFFEL, IK WAAK, MAAR MIJN DROLLEN OPRUIMEN IS JOUW TAAK!”

Bovendien zijn er GRATIS hondenpoepzakjes verkrijgbaar aan de balie van het gemeentehuis!!!

Schoonachtend,

Yvette Koehler

@GarbyAalsmeer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin