Halloween in Salomon Dierkenslaan

""Het jaarlijkse griezelen is ook neergestreken in Aalsmeer en deze woensdagavond 30 november “THE DAY BEFORE" was het al de tweede keer dat er in de vorig jaar nieuw opgeleverde Salomon Dierkenslaan een Salomon's Halloween Blockparty werd gehouden.

 

Vorig jaar is er tijdens een lunch aan de jaren'50 keukentafel onder het Marilyn Monroe schilderij bij een van de vaders van de kinderen, door de kinderen een balletje opgegooid over Halloween. In deze nieuwe wijk hebben de kinderen een mooie en speciale band met elkaar opgebouwd en is er fantasie genoeg. Waar de meeste kinderen met een ipad op de bank zitten, struinen deze kinderen door slootjes heen en konden de ouders de kinderen s avonds niet binnen krijgen en elke dag leek het wel of de kinderen er een wedstrijd van maakten wie er onherkenbaar vies thuis zou komen.

                                                     

De ouders van de kinderen en de buurtgenoten doen er alles voor om de kinderen een fijne plek te geven in deze mooie wijk.                                                                                                          

 

We hebben bijvoorbeeld vorig jaar ook ‘gezamenlijk’ oud en nieuw gevierd op Salomons pleintje en wij zijn het er allemaal wel over eens dat wij op een hele mooie plek in Aalsmeer wonen.

 

Deze vader is na deze ‘Halloween’ lunch met wat kinderen in de auto gestapt en naar de Action gereden en daar hebben we meteen de eerste Halloween spullen aangeschaft.

                                                                                                                              Twee vaders hebben in 2018 daaropvolgend een leuke en spannende Halloween speurtocht uitgezet, we dachten dat er max tien kinderen zouden komen, uiteindelijk liepen er iets van achttien kinderen en wat ouders geschminkt en verkleed mee door Aalsmeer zuid. Na de speurtocht zijn de kinderen  voor een trick or treat langs de deuren gegaan.                                                             

 

Het was toen al een groot succes, als je tegen de kinderen vertel: 11 November is het weer feest want dan is het St Maarten, dan zeggen ze: wij willen Halloween! 

 

Voor deze vader is er één film die enorm indruk op hem heeft gemaakt als het om monsters en Vampieren gaat: Stephen King’s ‘Vampierenfilm’ Salem’s lot en A Return to Salem’s lot, hij heeft die films zijn wel 100 keer bekeken.

                                                                                                                                                                        Halloween in onze straat is daarom meteen omgedoopt tot de SALOMON DIERKEN’S HALLOWEEN BLOCKPARTY en gisterenavond was dan ook meteen de tweede Editie!!

 

Er was een brief uitgegaan naar de bewoners van onze wijk , Kinderen konden zich opgeven en een of twee vriendjes meenemen. In de brief is er gevraagd of de buren mee wilden werken om er een groot feest van te maken, door bijvoorbeeld het huis mooi te versieren of om ervoor te zorgen dat op 30-10-2019 wel wat lekker in huis zou hebben. Al zouden buren niet mee willen doen of als men niet aanwezig zou zijn dan was er gevraagd om bijv toch een lampion voor de deur te zetten.

 

Vandaag was het zover. Van jong tot oud waren ze verkleed, de huizen waren omgetoverd tot spookhuizen, door de straat galmde enge geluiden en zelfs de ouders kregen er koude rillingen van! 

 

Om 18.15 begon het feest. In een Kring vertelde een van de Heksen mama’s een Halloween verhaal, een verhaal waarbij het spookje van Halloween in een positief daglicht werd gezet, Halloween gaat niet over de hel en de duivel, het gaat ook om acceptatie.

 

In het verhaal werd het spookje wat nooit met iemand mocht spelen op Halloween in de harten van de kinderen gesloten. In deze kring zou ook echt dit spookje aanwezig kunnen zijn! De ruim 30 kinderen waren allemaal onder de indruk van dit verhaal. We zijn meteen doorgegaan met de Halloweendisco, Dj Julie uit onze wijk draaide stampende Halloween liedjes en de discolampen deden ook hun werk in onze speeltuin op Salomon’’s ‘’Halloween’’ plein. Het plein was prachtig versierd, Vuurkorven stonden in de brand en de Heksenmama's hadden heksenhapjes en heksendrankjes gemaakt.

 

De Discoschommel onder de discobol was iedereen zijn of haar favoriet!

Om 18.45 was het tijd voor de Bezemdans dit heksen spel is een variant op de stoelendans, de kinderen stonden in de rij en moesten een heksenbezem doorgeven, als de muziek stopte en je had de bezem in je hand dan was je af.                              Dit was geweldig, de bezem vloog letterlijk van monster tot monster over ons pleintje heen. De winnares heeft uiteindelijk een knuffelbeer gekregen, dit meisje vond het een beetje spannend om met Halloween mee te doen, maar toch heeft ze in haar eentje deze spanningen overwonnen, Wij zijn blij dat ze de winnaar is geworden van de bezemdans, ze heeft een enorm leuke avond gehad en hopelijk zijn Spookjes of Griezels niet meer zo heel spannend! 

 

Aansluitend werd er weer volop gedanst, geschommeld en gedronken. De Heksencakes en heksenknakworstjes waren niet aan te slepen!

 

Om 19.30 was het tijd voor het laatste onderdeel: De Bezemestafette. Twintig kinderen en twee ouders in twee teams streden tegen elkaar, door met een heksenbezem tussen de benen zo snel mogelijk door de wijk te ’vliegen’.                                                

 

We hebben meerdere estafettes gedaan en onze ’Scream’ griezel van de wijk zorgde er wel voor dat er altijd wel iets was waardoor ze een derde of vierde keer het parcours moesten afleggen, de verschrikkelijke grote groene heks probeerde er nog een stokje voor te steken dat team 1 zou winnen, maar uiteindelijk was het dan toch Team 1 die voornamelijk bestond uit de aller kleinsten die de estafette hebben gewonnen, deze kinderen hebben historie geschreven ze zijn de allereerste Salomon Dierkens bezemsteel estafette winnaars.

 

Na deze uitputtingsslag was het tijd voor het laatste heksendrankje, de Heksen mama’s dansten er nog even hevig op los.

 

Om 20.00 uur was het dan zover: Trick or Treat langs de deuren, sommige huizen waren omgetoverd tot spookhuis, de bewoners zorgden ervoor dat kinderen hun snoepje kregen, de kinderen dachten de bewoners te laten schrikken, maar ze kregen een koekje van eigen deeg. De ‘spookhuis’ bewoners bleken soms ook enge monsters te zijn!!

 

Er was snoep in overvloed, zelfs de buren die niets met Halloween hebben  hadden er voor gezorgd dat er bijvoorbeeld een briefje lag dat Halloween niet hun feest was of dat men niet aanwezig was, maar toch had men ervoor gezorgd dat er iets was voor de kinderen! De hele wijk leeft mee en zo hoort het ook, Halloween is niet meer alleen iets wat negatief is!           

 

Halloween is leuk en Halloween verbindt mensen!

De kinderen en de ouders hebben ondanks de enge monsters en de kou goed geslapen. Het was weer een groot succes en vandaag doen de verhalen de ronde: Wat doen we met oud en nieuw of erger nog: Wat doen we over 365 dagen in de wijk met Halloween!! Wij weten al dit valt op een zaterdag en dan pakken we waarschijnlijk HEEL groot uit, komt er een echt spookhuis? welke activiteiten voegen we toe? Gaan alle kinderen uit Aalsmeer komen?                                                                                                                                                     We gaan het zien maar een feit is wel:

                                                                                                                                         De SALOMON DIERKEN ’S HALLOWEEN BLOCKPARTY 3 gaat er vast wel komen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin