Gooi de ramen open. Laat u horen!

(Als een constructieve reactie, na het geweldige artikel van Dick Lookman in deze rubriek.)

De lichtvaardigheid waarmee de politiek en met name B&W de laatste jaren richting eigen burgers treden, is misschien ook wel een beetje te danken aan de lichtvaardigheid en de passiviteit van de burgers zelf, richting de politiek.

Niemand kan zich er nog nonchalant, schouderophalend, van afmaken met: 'Dat wist ik niet.' We weten allemaal wat er zich de afgelopen maanden heeft afgespeeld en (misschien) nog steeds. De dooddoener van: 'Je kan er als burger toch niets aan veranderen,' geeft de politiek in zijn algemeenheid de ruimte en een vrijbrief om op deze (soms ontoelaatbare) wijze door te gaan.

Elk onderzoek naar integriteit, van wie dan ook, is er een te veel. Waar rook is, is ook vuur. Krijg de damp maar weer eens uit de raadszaal of het kiezershokje.

Wij als burgers van Aalsmeer zijn ook medeverantwoordelijk voor hoe Aalsmeer bestuurd wordt. Uiteindelijk ligt bij ons de macht. Maar politiek, neem ons dan ook serieus! Geen rapport-Berenschot of Vermeer geeft na hun eindconclusie een 'veiliger' gevoel aan de burger, als ze zelf niet als betrokkene gehoord zijn of opgenomen in het rapport. Er is nog veel mis, maar…
  
Laat de spreekwoordelijke pijnbank nog maar voorlopig ongebruikt in de kelder van het gemeentehuis staan. Laten we in plaats van spreekwoordelijk koppen laten rollen, ze liever bij elkaar steken, in het besef dat we het 'samen' moeten oplossen. 

Laten we gezamenlijk, de politiek en burgers, onze verantwoordelijkheid nemen en de ingeslopen lichtvaardigheid van beide kanten achter ons laten. Politiek en burger, verstop u niet verder in het dreigende moeras. De beste manier om alles weer 'zuiver' te zien en te krijgen, is dat de politiek en B&W zijn gordijnen ontsluit en de ramen wijd open gooit, zodat wij ons als burgers vanaf het Raadhuisplein kunnen laten horen en laten zien! Er is straks plek genoeg voor 'ieder geluid' bij het scheiden van de oude markt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin