De Huiskamer van Aalsmeer

Ik ben benieuwd wat  de ondernemers  van Joppe, De Praam, Vleghaar en Cafe Sportzicht vinden van de  nieuwe “Huiskamer van Aalsmeer”  in de Oude Veiling.

 

Trots laten de wethouders van Duin en van der Hoeven zich fotograferen met het ontvangen geld € 762.690,- van het Schipholfonds. Het is natuurlijk leuk meegenomen, maar gaat wel ten koste van andere projecten in Aalsmeer waarvoor dit geld bestemd was.

 

Het  exploitatierisico wordt door Wethouder van der Hoeven geschat op  €40000,- per jaar. Hij wil dit afwentelen op  de gemeente Aalsmeer. Dit  is op zich al vreemd.

 

Kunnen de overige ondernemers in het dorp ook bij de Gemeente aankloppen voor hun eventuele  toekomstige tekorten. Het antwoord is kortbondig “Nee”, en om maar  het nieuwe thema voor 2017 van Spie te gebruiken “Zoek het maar uit” ondernemers.

 

Nog vreemder is dat de voormalige uitbater van de Oude Veiling in dienst wordt genomen  door de ESA en het project de Huiskamer mag gaan begeleiden.

Ik weet niet of dit blijvend is maar je zou bijna zeggen dat AB er nog een derde wethouder bij wil.

Fractievoorzitter Helma Persoon van AB is voormalig schoonfamilie van de ESA-man en wethouder van der Hoeve neemt zijn oud raadslid wel nadrukkelijk in bescherming.

 

Het is te prijzen maar met het oog op  eventuele belangenverstrengeling is dit op zijn minst onhandig. 

 

Uit ervaring weet ik dat het niet eenvoudig is om iets bij wethouder van der Hoeven voor elkaar te krijgen als het hem niet te pas komt.

 

Maar gelukkig zijn er projecten als de Huiskamer van Aalsmeer waar het wel soepeler verloopt. Waarschijnlijk wordt het nieuwe clubhuis van AB “De Huiskamer “ de nieuwe toeristische trekpleister van Aalsmeer, waar wethouders Verburg en Kluis zich nu zo hard voor maken.

 

Ik wens de ondernemers in Aalsmeer Dorp erg veel sterkte met de Huiskamer.

 

Nog 12 maanden te gaan en misschien moet AB dan weer op zoek naar een ander clubhuis.

 

Jan Koster

Oosteinderweg 243

1432 AT Aalsmeer

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin