Buikie, de man met de bezem

Vroeger had je in Aalsmeer een straatveger. Geen idee wat zijn echte naam was, maar wij noemden hem “Buikie”. Buikie reed op een mooi karretje, met vuilnisemmers en bezems. Daarmee reed hij door Aalsmeer, dat toen, zeker in mijn beleving, niet veel groter was dan Aalsmeer Dorp. Man, wat was het daar schoon. Buikie, de man met de bezem, is al lang geleden gesneuveld door toedoen van  de man met de zeis en Aalsmeer is er niet schoner op geworden.

Nu ook weer: plotseling is het herfst. Niemand ziet dat meer aankomen, iedereen in rep en roer. Blaadjes vallen, regenputten raken verstopt door die blaadjes en, zal je net zien, regent het ook nog eens stevig, in de herfst. Dus overal grote plassen. Nou ben ik zo bang dat, in de toch al zo gespannen Aalsmeerse verhoudingen, er een beroep gedaan gedaan wordt op externe adviseurs om dit probleem van verstopte putjes aan te pakken. Of dat allerlei Aalsmeerders een klacht in gaan dienen bij de Ombudsman, maar dan weet je tegenwoordig ook al niet meer bij wie je moet zijn. De Nationale Ombudsman, de Amsterdamse Ombudsman of de ombudsman van Schin op Geul?

Terwijl het natuurlijk heel eenvoudig kan worden opgelost. Zoek een iets te dikke Aalsmeerder, geef hem of haar een kek karretje, met vuilnisemmers en bezems. Geef hem of haar een passende bijnaam, schrijf daarvoor een prijsvraag uit, laat dit organiseren door AalsmeerVandaag.  Laat deze Aalsmeerder in een rustig tempo, zo deed Buikie het ook en dat ging goed, de straten vegen en de putten vrij houden. Dit advies is gratis en voor niks en het is dat ik al een heel leuke baan heb, anders zou ik mezelf direct voordragen.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin