Benefietconcert Nepal grenzeloos succes

Op zaterdag 2 november werd in de De Oude Veiling alweer voor de tiende keer het Aalsmeerse benefietconcert voor Nepal georganiseerd. Een lustrum dat zich als een waar feest ontpopte. De muzikanten, zangers en zangeressen, de heerlijke hapjes, de kleine markt met Nepalese producten, de danseressen en de inzet van de vele vrijwilligers, zorgden ervoor dat deze Aalsmeerse verbondenheid met Nepal echt gevierd werd. Het gevarieerde programma in combinatie met de doelen zorgden ervoor dat die avond grenzen vervaagden. Mede dankzij een recordaantal bezoekers spreekt het organiserend comité van een doorslaand succes. 

Aanstekelijk enthousiasme
De lijst van muzikanten die belangeloos hun medewerking hebben verleend aan deze happening, doorbrak direct een aantal grenzen. De leden van deze tienkoppige band uit Sliedrecht hebben allemaal een beperking. Maar… vanaf de eerste klanken vielen deze beperkingen weg en waren er alleen nog talenten te zien. Het enthousiasme van de band was zo aanstekelijk dat er een duidelijke teleurstelling door het publiek ging toen de band moest afsluiten.

Na een kleine intermezzo met een traditionele Indiase dans werd het podium ingenomen door Sas & friends. Van de dansbare Rock ‘n’ Roll en Blues van United by Music naar de ingetogen luisterliedjes van deze lokale formatie is in een wereld zonder grenzen slechts een kleine stap. De volgende band was De Klught, een bekende band uit Aalsmeer Oost, met bijzonder dansbare muziek uit de afgelopen 50 jaar. Het publiek en de band waren zo ‘lekker bezig’ dat hier grenzen gesteld moesten worden om enigszins binnen de planning naar het volgende onderdeel van de avond over te kunnen stappen. 

Meezingmedley
Voor de tweede helft van de avond werd het hele feest naar beneden verhuisd.  Kees Markman had daar het restaurant omgetoverd in een heuse discotheek. Na een traditionele Nepalese dans werd het publiek hier door Sasja Brouwers meegenomen in de ene na de andere meezing-en-meedein-medley.

Tenslotte heeft Kees tot in de kleine uurtjes de aanwezigen de dansvloer op gelokt. Toen uiteindelijk de zaallichten weer aangingen, stond daar een verhit, vermoeid maar voldaan publiek.

Geld naar 3 projecten
De opbrengst van deze benefietavond wordt verdeeld over een drietal projecten. Eén deel gaat naar onderhoud van het kinderhuis waar het tien jaar geleden allemaal mee begonnen is. Een tweede deel gaat naar de inrichting van twee leslokalen van de Sapana-school, een geheel nieuwe school in aanbouw, waarvoor in het afgelopen jaar 27.000 stenen zijn gesponsord. Het laatste deel gaat, zoals elk jaar, naar zeep, tandenborstels en tandpasta om uit de reiken bij medische controles.

Joke van der Zwaan, de drijvende kracht achter deze avonden, toonde zich bijzonder verheugd: “Niet alleen zijn we blij met iedere cent die binnenkomt, maar het is prachtig om op deze wijze in Aalsmeer onze verbondenheid met mensen aan de andere kant van de wereld te kunnen vieren."

Opbrengst later bekend
Omdat er nog aanvragen in behandeling zijn en er een aantal toezeggingen nog niet zijn binnengekomen, is het op dit moment niet bekend wat de uiteindelijke opbrengst van de avond is geworden. Hierover later meer op www.nepalbenefiet.webs.com of in de LOKALE media.

[Nieuws over Aalsmeer, 11 november 2013]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin